Barion Pixel Tánc, pacsi, ölelés a reggeli üdvözlés repertoárjában – Így is kezdődhet egy nap – Coloré

Tánc, pacsi, ölelés a reggeli üdvözlés repertoárjában – Így is kezdődhet egy nap

2024. 01. 04.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha pénz van, akkor boldogság is. Pedig a boldogsághoz olyan apróságok is hozzájárulnak, mint egy kedves mosoly vagy üdvözlés. Az álmos és rosszkedvű reggeleken pedig különösen nem mindegy, hogyan viselkedünk egymással.

Mindenki érezte már magát annyira lehangoltnak, hogy ez kiült az arcára is. Kétféle ember van: az egyik, aki mindenképp meg szeretné oldani az illető problémáját vagy legalább a felvidítását megkísérli. A másik pedig időt hagy arra, hogy kicsit magába tudjon fordulni a személy és békén hagyja. A pedagógusok némelyike pedig e kétféle típus közé áll.

Üdvözlés
A kisebb és nagyobb diákok életében is fontos a reggeli üdvözlés minősége / Kép forrása: Jacob Wackerhausen / Getty Images

A reggeli üdvözlés így is történhet

Egymás tisztelete azzal kezdődik, ha köszönünk egymásnak. Ezt az iskolában is elvárják a gyerekektől. Az interneten azonban útjára indult egy olyan ötlet, amelyet egyre több helyen bevezettek. Az érkező diákok ugyanis választhatnak hangulatuktól és személyiségüktől függően, hogy mennyire engedik magukhoz közel a tanárukat.

A táncolás, a kézfogás különböző módja, az ölelés és igazából bármi jelentheti az üdvözlés formáját.

A tanárok kezébe számos módszertan van, amellyel az ismereteket a lehető leghatékonyabban átadhatják a gyerekeknek, ugyanakkor sokszor terapeutaként is működnek. Jól tudják, hogy az egész napos munkára nagy hatással vannak a reggel történtek. Ezért, ha otthon volt is valami galiba, azt az iskolában ki lehet simítani már a kezdetek kezdetén. Ráadásul a pedagógusok legalább annyira ismerik a gyerekeket, mint a saját szüleik, így akár a köszöntést egyéni stílusra szabva is a napi rutin részévé lehet tenni. Mint ahogyan ez a tanárnő is teszi a diákjaival.

Míg a gyerekeknek csak a saját köszöntési módját kell megtanulnia, addig a tanárnőnek mindegyiket tudnia kell, hogy a nebulót a megfelelő módon köszönthesse. Ez egy nagyon szép gesztus és odafigyelés a tanár részéről.

Nyitókép forrása: Drazen Zigic / Getty Images