Barion Pixel Először hagyom otthon a babát – Vicces mamisztorik – Coloré

Először hagyom otthon a babát – Vicces mamisztorik

2021. 03. 07.

Anyukák mesélték el nekünk, mi történt az első egyedül töltött útjuk alatt otthon.

Akinek gyereke van, valószínűleg pontosan emlékszik az első alkalomra, amikor egyedül hagyta a babát apával, vagy a nagyszülőkkel. Néhány anyuka mesélte el nekünk az első ilyen élményét.

Zita: „Ma már négy gyerekünk van, de pontosan emlékszem, mi történt, amikor az első babánkat otthon hagytam az apjával. Lea négy hónapos volt, egy barátnőmmel ültünk be vacsorázni és egy kicsit beszélgetni. Apa feladata volt a fürdetés és az altatás. Mikor hazaértem, gyerek aludt, apa tévézett, mondta, hogy minden rendben volt. Reggel, amikor tettem tisztába a kicsit, észrevettem, hogy véletlenül a saját bodymat is összefogtam a gyerek pizsamájával, apa pedig azt is ráadta. A gyerek bodyjára az én csipkés felsős bodymat. Úgy nevettem, hogy majdnem leestem az ágyról.”

Réka: Amikor először elmentem otthonról és hagytam apára a kicsit, ötpercenként csörgött a telefonom, pedig mindent leírtam, mit hogyan csináljon. Valahogy semmit nem talált, semmi nem működött, ezért jobbnak láttam, ha inkább hazaindulok és otthagytam a barátnőimet. Azóta persze már a férjem is rutinos, és bátran vállalja egyedül is mindkét gyereket.”

people 2585733 640
Forrás: pixabay.com

Annamari: Nálunk az első ilyen alkalomnál konkrétan a feje tetejére állt a ház. ikreink vannak, másfél évesek voltak, amikor először egyedül hagytam őket az apjukkal, de mire hazaértem, az egész konyha romokban hevert. A kicsik minden elérhető fiókot kirámoltak és szétkenték a zsírt a padlón, aminek a doboza valamiért nyitva maradt. Arra értem haza, hogy a kutya nyalja fel a földről a zsírt és az ételmaradékokat, a férjem pedig csupa filctoll. Az első pillanatban a sírás kerülgetett, aztán nem bírtam abbahagyni a nevetést.”

Kata: Zsombi kétéves volt, amikor először elmentem otthonról hosszabb időre, egy barátnőmmel mentünk wellnessezni. Mindössze egy éjszakát nem voltam otthon plusz egy egész napot, de ez alatt a fiam megtanult káromkodni. Lett két új szó a szótárában, amire egyáltalán nem lehettünk büszkék. Amikor rákérdeztem az apjánál, azt mondta, csak szerelt a gyerekkel a garázsban. Sajnos ilyenkor észre sem veszi, ha káromkodik, bezzeg a gyerek felfigyelt rá.