Barion Pixel Ezzel lepd meg az újdonsült édesanyát, ha babalátogatóba mész! – Coloré

Ezzel lepd meg az újdonsült édesanyát, ha babalátogatóba mész!

2023. 11. 16.

Babalátogatóba nem illik üres kézzel menni, de egyáltalán nem mindegy, hogy mivel lepjük meg az újdonsült kis családot. Ilyenkor minden figyelem a kisbabára irányul, pedig nem szabad elfeledkezni az édesanyáról sem.

Babalátogatóba a szülés utáni hat hét, azaz a gyermekágyi időszak után illik menni. Persze ez alól kivételt képez a szűk család: az újdonsült édesanya és édesapa szülei és testvérei. Ám még a legjobb barátnőnek is érdemes kivárni az első hat hetet, ugyanis ez egy fizikailag és érzelmileg is egy kimondottan terhelt időszak. A kis jövevény érkezésével szó szerint a feje tetejére áll minden, és akár több hetet is igénybe vehet mire összeszokik az újdonsült család.

Az édesanya ilyenkor óriási változásokon esik át, hormonálisan, fizikailag és lelkileg is, éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor látogatóba megyünk, ne csak a századik pelenkát, popsikrémet és cuki babaruhát vigyük az újszülöttnek! Gondoljunk az édesanyára is, aki annak ellenére, hogy anya lett még ugyanaz a menő csaj, akivel végigbuliztuk az egyetemi éveket vagy akivel éjt nappallá téve dolgoztunk a húzós kampányokon. Bár most elfoglalt, néhány hónapon belül bizony lehetséges, hogy arra is lesz lehetősége, hogy kettesben kávézzon velünk.

A nők nagy százaléka szenved szülés utáni depresszióban vagy baby blues-ban, hiszen egyedül érzik magukat az ismeretlen, új szerepben, éppen ezért nekünk, a barátoknak és családnak kell támogatnunk őket mindenben. Ne felejtsük el, ha anyuci boldog, mindenki boldog! A szülés utáni érzékeny időszakban, kinek ne esne jól egy kis extra figyelmesség? Ezekkel a meglepetésekkel tuti minden újdonsült édesanya számára kellemes pillanatokat fogunk szerezni!

Habfürdő, fürdőbomba: Annak, akinek nincs gyereke talán lehetetlen elképzelni, hogy egy húszperces illatos, habos fürdő micsoda kikapcsolódás lehet. Sőt, igazi wellnesprogram főleg akkor, ha hasi szüléssel jött világra a bébi.

Prosecco vagy pezsgő: A terhesség kilenc hónapja és a szoptatás alatt ugyan tilos az alkoholfogyasztás, de mint tudjuk, semmi sem tart örökké! Ugyan az első hat hétben – amikor szinte fel sem áll egy anyuka a szopifotelból – lehetetlen elképzelni, hogy ennek vége lesz egyszer, de tényleg vége lesz. Akkor pedig egy finom vacsora mellé mindenképpen a kedvenc pezsgő vagy prosecco dukál!

édesanya ajándék
Forrás: Getty Images

Egy kupon, hogy kitakarítod a lakást, amikor szüksége lesz rá: Egy kisbaba mellett gyakran megesik, hogy nem jut annyi idő a házimunkára, mint amennyit szeretnénk, ezért remekül jön a segítség, amikor a lakás a feje tetejére állt.

Egy kezelés a kozmetikusnál, manikűrösnél, vagy fodrásznál: Amikor egy nő egyik pillanatról a másikra anyuka lesz, – főként az első hat hétben – nem az a legfontosabb, hogy tökéletesen álljon a műszempilla, hanem sokkal inkább az, hogy életben tartson egy újszülöttet. Ám ahogy a baba növekszik, minden egyes magunkra fordított pillanat olyan jólesik akár egy falat kenyér. Ezért lepd meg barátnődet egy friss manikűrrel, és amíg ő szépül, addig élvezd ki a babázást.

Egy csini ruha, vagy táska a kedvenc márkájából: Köntös, és melegítőnadrág. Ez a két leggyakrabban hordott ,,must have” darabja egy gyermekágyas anyukának. Ennek ellenére érdemes azokra a napokra is gondolni, amikor újra munkába áll, vagy először megy el randizni a férjével a szülés után, ezért egy csini táska vagy ruha tökéletes lehet arra, hogy a kismama lássa a fényt az alagút végén: egyszer tényleg lejár a mackónadrágok ideje.

Arcápolási kincsek: Az itthoni skincare is kincset érő, ezért egy luxusarcápolókból álló meglepetéscsomag tökéletes választás. Néhány szérum, krém vagy arcpermet, és máris szebben telik a nap – főleg egy újszülött mellett átvirrasztott éjszaka után.

édesanya ajándék
Forrás: Getty Images

A kedvenc tortája: Nemcsak a bébinek van születésnapja, de az anyukának is, hiszen a bébivel együtt egy édesanya és egy új család is született. Még szép, hogy neki is jár egy hatalmas torta tele gyertyákkal és lufival!

Koncertjegy: Természetesen ne a következő hétre nézzük ki a város legjobb buliját. De, amikor a baba már hat-kilenc hónapos és az apukájával is gond nélkül el tud tölteni néhány órát, érdemes kiszakítani az otthoni mókuskerékből a boldog anyukát, és elvinni egy tuti csajos estére!

Közös sushizás: Sushi! Szinte minden ínyenc kismama ölni tudna érte a terhesség végéhez érve. A szülés után viszont érdemes minél előbb bepótolni a kimaradt sushi-esteket. Akár kettesben, akár egy nagy baráti társasággal.

édesanya ajándék
Forrás: Getty Images
Nyitókép forrása: Getty Images