A szendvicskrémek nemcsak egy hétvégi reggelt vagy egy nehéz hétköznapi estét tudnak feldobni, hanem a strandot is! A legtöbb szendvicsbe való krém romlandó, de ha úgyis viszünk hűtőládát, könnyedén belefér ez a körözött is!
A körözött egy sózott túrókrém, amit köménymaggal, hagymával és őrölt pirospaprikával ízesítünk. Akkor a legjobb, ha juhtúróból készítjük, illetve fele-fele alapon juh- és tehéntúróból, de ha csak az utóbbi áll rendelkezésünkre, akkor is nagyon finom krémet kapunk!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
Így készül az isteni, krémes körözött:
A hagymát megtisztítom, és apróra vágom. A túróról leöntöm az esetleges levet és nagy nagyobb tálba morzsolom. Megszínezem a pirospaprikával, ízesítem a köménymaggal, végül hozzáadom a felvágott hagymát. Összekeverem és ízlés szerint sóval ízesítem. A Mesterszakács javaslata szerint tovább ízesíthetjük mustárral, ketchuppel vagy akár majonézzel is, ám ezek nélkül is megállja a helyét, sőt!
Ha összekevertem a hozzávalókat, egy botmixerrel krémesítem a körözöttet, majd a hűtőbe teszem, és legalább két órára, de inkább egy éjszakára hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Beletölthetjük paprikába, és így szeletenként is a kenyérre tehetjük, de akár melegszendvicshez kiváló: kenjünk meg a kenyeret, szórjuk meg sajttal, és olvasszuk rá a sütőben a reszelt sajtot. Mennyei!
Milyen étellel készülhetsz még a strandra?
A strandolás majdnem olyan, mint a piknik: érdemes olyan ételekkel készülni, amik nem romlanak meg olyan hamar, vagy ha mégis, akkor elférnek egy kisebb-nagyobb hűtőtáskában. Ebben a cikkünkben könnyen elkészíthető finomságokról olvashattok.