Barion Pixel A strandos hűtőláda alapja: a körözött – Coloré

A strandos hűtőláda alapja: a körözött

2022. 07. 06.

A szendvicskrémek nemcsak egy hétvégi reggelt vagy egy nehéz hétköznapi estét tudnak feldobni, hanem a strandot is! A legtöbb szendvicsbe való krém romlandó, de ha úgyis viszünk hűtőládát, könnyedén belefér ez a körözött is!

A körözött egy sózott túrókrém, amit köménymaggal, hagymával és őrölt pirospaprikával ízesítünk. Akkor a legjobb, ha juhtúróból készítjük, illetve fele-fele alapon juh- és tehéntúróból, de ha csak az utóbbi áll rendelkezésünkre, akkor is nagyon finom krémet kapunk!

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 kisebb vöröshagyma

Így készül az isteni, krémes körözött:

A hagymát megtisztítom, és apróra vágom. A túróról leöntöm az esetleges levet és nagy nagyobb tálba morzsolom. Megszínezem a pirospaprikával, ízesítem a köménymaggal, végül hozzáadom a felvágott hagymát. Összekeverem és ízlés szerint sóval ízesítem. A Mesterszakács javaslata szerint tovább ízesíthetjük mustárral, ketchuppel vagy akár majonézzel is, ám ezek nélkül is megállja a helyét, sőt!

Ha összekevertem a hozzávalókat, egy botmixerrel krémesítem a körözöttet, majd a hűtőbe teszem, és legalább két órára, de inkább egy éjszakára hagyom, hogy összeérjenek az ízek.

Paprikába töltve akár rá is szeletelhetjük a kenyérre a körözöttet!
Paprikába töltve akár rá is szeletelhetjük a kenyérre! / Kép forrása: Mesterszakács

Tipp:

Beletölthetjük paprikába, és így szeletenként is a kenyérre tehetjük, de akár melegszendvicshez kiváló: kenjünk meg a kenyeret, szórjuk meg sajttal, és olvasszuk rá a sütőben a reszelt sajtot. Mennyei!

Milyen étellel készülhetsz még a strandra?

A strandolás majdnem olyan, mint a piknik: érdemes olyan ételekkel készülni, amik nem romlanak meg olyan hamar, vagy ha mégis, akkor elférnek egy kisebb-nagyobb hűtőtáskában. Ebben a cikkünkben könnyen elkészíthető finomságokról olvashattok.