A kagylósalátának több verziója is van: rákkal összekevert, majonézes vagy sima fejes salátás is lehet, de mi most egy tésztás verziót mutatunk, ami amellett, hogy laktat, isteni finom is!
Sokan ódzkodnak a kagylótól, mint élelmiszertől, pedig fogyasztásának számtalan előnye van. Lényegében nem tartalmaz zsírt és szénhidrátot, így az egyik legdiétásabb ételek egyike. Kis mérete ellenére bővelkedik fehérjében és ásványi anyagokban. Glikogéntartalmának köszönhetően szabályozza a vércukorszintet, és kalóriatartalma is rendkívül alacsony.
Hozzávalók:
- 30 dkg kagylótészta
- só
- 2 nagyobb kelkáposztalevél
- 3 keményebb paradicsom
- egy kis csokor újhagyma
- 30 dkg konzerv kagyló
- 8 evőkanál majonéz
- 1 dl főzőtejszín
- 4 evőkanál Ezersziget-salátaöntet-por
Így készül a kagylósaláta tésztával:
Elsőként a kagylótésztát készítem el: forró, sós vízbe dobom, és ha megfőtt leszűröm, majd félreteszem, hogy kihűljön.
A kelkáposzta leveleit enyhén sós vízben két percig főzöm, lecsepegtetem, és vékony csíkokra vágom. A megmosott paradicsomokat pár helyen finoman bevágom, éppen annyira, hogy a héján ejtsek csak metszést. Leforrázom, hagyom pár percig állni, kiveszem a vízből, lehúzom a héjukat, és közepes méretű kockákra vágom a zöldséget. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom. Már csak a konzerv kagyló maradt, amiről leöntöm a folyadékot.
A majonézt összekeverem a tejszínnel és a salátaöntet-porral. A Mesterszakács azt javasolja, hogy egy kupica konyakkal is ízesítsük a dresszinget, ugyanis ez rendkívül jól harmonizál a kagylóval!
Mire ezzel elkészültem, nincs más dolgom, mint beleforgatni a mártásba a zöldségeket, a kagylót és a tésztát.
Önmagában is finom, de akár pirítóssal is fogyasztható!
Szereted a tésztasalátákat?
Egy korábbi gyűjtésünkben azokat az ételeket szedtük össze, amik kiválóan alkalmasak arra, hogy egy piknikezésre is elvigyük őket. Szerepelnek köztük gyümölcsök, mártogatósok, felvágottak, és persze a tésztasaláta!