Ezzel a salátával kevésbé lesz szenvedős a diéta, mert amellett, hogy meglepően laktató, rendkívül ízletes is, ami leginkább a mozzarella és a gránátalma együttesének köszönhető.
Hozzávalók:
- 2 csomag mozzarella (250 gramm)
- egy csapott evőkanál liszt
- fűszerkeverék (lehet próbálgatni, jól megy hozzá a flekken, fajitas vagy akár a sült csirkéhez való is)
- 2 evőkanál olaj
- 150 gramm jégsaláta
- 1 érett gránátalma
- 1 dl joghurt
- só
Elkészítés:
Érdemes a salátával kezdeni, mert a sajt pillanatok alatt készen van, és tényleg csak melegen jó.
A jégsalátát csíkokra vágom (vagy eleve szeletelve veszem) és összekeverem a csipet sóval ízesített joghurttal. Meghámozom, majd bogyóira szedem a gránátalmát. Ez a legidőigényesebb része a saláta készítésének. Ha megvan, a bogyók egyik felét a salátához keverem, a másikat pedig majd a későbbiekben rászórom a kész ételre.
A mozzarellákat élükre állítom, és félbevágom. Vastag lesz, de így a jó! Egy grillező serpenyőn (vagy ennek híján egy simán) eloszlatom az olajat. Míg melegszik, a mozzarellákat belemártom a lisztbe, hogy jó kis kéreg legyen rajtuk, majd ha elég forró az olaj, beleteszem őket, és ízlés szerint megszórom a tetejüket a fűszersóval. Nem kell sokáig sütni, fél percet maximum, ezután megfordítom a sajtokat, a másik oldalukat is megszórom fűszersóval, majd fél perc sütés után, ha kellemesen megsültek, az előre kiadagolt salátára helyezem és rögtön fogyasztom.
Tipp:
A salátába lehet tenni lilahagymát, újhagymát, és paradicsomot is, de ezek nélkül is tökéletes.