Barion Pixel Ez történik, ha túlzottan rászoksz az ajakbalzsamra – Coloré

Ez történik, ha túlzottan rászoksz az ajakbalzsamra

2021. 02. 04.

Te ma hányszor kented be az ajkaidat?

juliana malta g 7tdc8SilM unsplash

Egy átlagos nő naponta legalább háromszor hidratálja kiszáradt száját ajakápolóval, és persze akad, aki ennél jóval többször nyúl a csodakrémhez, de olyan is, aki egyáltalán nem használ ilyesmit.
Vajon mi az arany középút? Egyáltalán létezik túl gyakori használat?
Nos, a válasz sajnos igen, simán rá lehet szokni annyira ezekre a krémekre, hogy az már függőségnek számít.


Hámlásnak indulhat a szád bőre
A bőrgyógyászok szerint ha napi egy-kettőnél többször kened be az ajkaidat, és állandóan használod az ajakbalzsamodat, a fenoltól, kámfortól, mentoltól, illatanyagtól és E-vitamintól még szárazabb lehet az ajkad, sőt, akár hámlani is kezdhet. Egy tanulmány kimutatta, hogy az E-vitamintól viszketős reakciód is lehet, ha az ajánlottnál többször kerül a bőrödre.


A szád körüli terület is veszélyben
A szakemberek szerint ébredés után és alvás előtt a legjobb, ha felviszed a krémeket az ajkaidra, ha ennél többször is rendszeresen kened, akkor nem csak az ajkaidon található bőr, hanem körülötte is irritálódhat. Sőt, az sem ritka, hogy kiütések jelennek meg az orr alatti területen.

Ellustul a bőr
Ha annyiszor kap tápanyagot a bőr, ahányszor csak eszedbe jut, nem fog magától termelni, és szád csak akkor lesz puha és hidratált, ha bekened, magától nem.

A jó hír, hogy nem tud valódi fizikai függőséget kialakulni, így csak tőled függ, hogy kontrollálod-e az ajakápoló mániát.

Borítókép forrása: Unsplash