Barion Pixel 5 különleges leves, ami garantáltan felmelegít a tavaszi őszben – Coloré

5 különleges leves, ami garantáltan felmelegít a tavaszi őszben

2025. 05. 22.

A naptár tavaszt mutat, de jólesik egy kis forró leves még ilyenkor is. Igazán különlegeseket hoztam, amik tökéletesek erre a hűvös májusra!

Bár a leveseket általában ősszel és télen szoktam ajánlani, most az a helyzet állt elő, hogy tavasz ide vagy oda, de kell valami, ami átmelegít!

5 különleges leves

Hogy mitől lesz egy leves különleges? Jogos a kérdés, de talán attól, hogy nem mindennapiakat mutatok be. Ne hús-vagy krumplilevest várjunk hát, és arra is ügyeltem, hogy ne krémlevesekről írjak csupán!

Túróleves

,,Ez meg mi a túró?” Teljesen jogos a kérdés, én sem értettem, éppen ezért lepődtem meg, amikor Kudlik Júlia szakácskönyvében megláttam. Bár meleg, egyfajta nyári zamata is van, mert hasonlít az íze a lecsóéra, de mégsem az, hiszen ez túróleves!

Sajtleves

Többféle sajtlevest készítettem már, de ha már Kudlik Júlia és Delta volt a fenti videóban, tartson ki a nosztalgia a Família Kft-vel is! Ezt a receptet ugyanis ebben a könyvben találtam, és jól sikerült, érdemes kipróbálni!

Kagylóleves – nem csak karácsonyra!

Tudom, hogy ez nem mindenkinek a szájíze szerint való, mégis ide merészeltem hozni egy karácsonyi videómat, merthogy ez a kagylóleves annyira ünnepi, hogy egy hűvös májusi napot is felvillanyoz!

Raguleves

Na jó, kicsit füllentettem, hiszen azt ígértem, hogy nem lesz húsleves, a raguleves viszont korántsem húsleves, legfeljebb az volt, mielőtt ragu lett!

Stracciatella leves

Ezt a levest először az olaszországi Gubbióban ettem. Nem gondoltam, hogy fagylalt lesz benne természetesen, de azt sem, hogy parmezánnal ízesített tésztaféléket kapok. Egyszerű és nagyon finom, emellett pedig diétás is!

Nyitókép forrása: Unsplash