Barion Pixel Minden, amit érdemes tudni a női hajtetoválásról (X) – Coloré

Minden, amit érdemes tudni a női hajtetoválásról (X)

2024. 10. 17.

Bár a kopaszodást leginkább férfi problémaként tartják számon, nőként is szembesülhetünk azzal, hogy bizonyos területeken ritkábbá válik a hajunk. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan segíthet a hajtetoválás elfedni a megjelenő kopasz foltokat.

Mi az a hajtetoválás?

A hajtetoválás, más néven fejbőr mikropigmentáció egy olyan minimálisan invazív eljárás, amely során a szakemberek organikus pigmenteket juttatnak a fejbőr felszíne alá. A Matrix Hajtetoválás nők számára ajánlott szolgáltatása lehetővé teszi, hogy dúsabbnak és sűrűbbnek nézzen ki a frizura, ami által nőként még jobban kifejezhetjük a stílusunkat, egyéniségünket.

Az eljárás előnye, hogy egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, ráadásul azonnal látható lesz az eredmény, nem kell hónapokat várni, mint más kezelések esetében. A tervezési folyamat során a szakemberekkel részletesen megoszthatjuk az igényeinket és elvárásainkat, ők pedig segítenek utat mutatni, és megvalósítani elképzeléseinket.

A frizura az egyik legmeghatározóbb eleme a megjelenésünknek, hiszen ez az, amit először meglátnak rajtunk, legyen szó személyes találkozóról, vagy akár egy fényképről, amit az arcunkról készítenek. Egy olyan hajviselettel, ami természetes és előnyös, nemcsak jobban érezhetjük magunkat, de akár az önbizalmunkra is jótékony hatással lehet.

Milyen esetekben segíthet a hajtetoválás?

A hajtetoválás kiváló megoldás lehet a hajhullás elleni küzdelemben, ami nőként is előfordulhat genetikai vagy hormonális okok esetén is. A mai rohanó életvitel következtében egyre gyakoribb a stressz miatt kialakuló hajhullás is, aminek a hatására nemcsak hullik, de sok esetben elvékonyodik a haj.

Egyes hölgyeknél különösebb kiváltó ok nélkül is előfordulhat, hogy bizonyos területeken nem megfelelő sűrűségűvé válik a hajuk. Valljuk be, a kilátszódó fejbőr esztétikai szempontból egyáltalán nem előnyös, a folyamatos takargatása pedig rossz érzéssel töltheti el a viselőjét.

A hajtetoválás segítségével azonban optikailag sűríthető a haj ezeken a problémás területeken, ezzel megszüntetve a folyamatos szorongást amiatt, hogy észreveszik kopasz foltjainkat.

Előfordulhatnak az életben olyan helyzetek, hogy egy baleset vagy műtét következtében seb vagy hegek keletkeznek a fejbőrön, ahol sok esetben már a haj sem nő vissza. A hajtetoválás bátran alkalmazható ilyenkor is, ezáltal elfedhetők a műtét vagy sérülés zavaró nyomai.

Hajtetoválás festett vagy szőke haj esetében

Őszülés, vagy más okok miatt rengeteg hölgy festi a frizuráját, így gyakran felmerül a kérdés, hogy ebben az esetben is elvégezhető-e a hajtetoválás? A válasz természetesen igen, a konzultáció során a szakemberek a hajszín alapján igyekeznek kiválasztani a legjobb megoldást.

Meg kell azonban jegyeznünk, hogy szőke haj esetében csak akkor alkalmazható az eljárás, ha sötét színűek a hajtövek, mivel a túl világos pigmentek nagyon feltűnőek lennének a fejbőrön.

Ha további kérdése van a hajtetoválásról, bátran forduljon az említett hajklinika kollégáihoz.