Barion Pixel 5 testhorror film, ha tetszett A szer című Demi Moore alkotás – Coloré

5 testhorror film, ha tetszett A szer című Demi Moore alkotás

2024. 10. 18.

A Cannes-i Filmfesztiválon tíz percig tapsoltak a végén, a mezei néző ennél sokkal hosszabban küzd a The Substance című testhorror alatt, hogy ne tegye ki a taccsot.

Demi Moore testhorrorja A szer címen fut a magyar mozikban és még a műfaj kedvelői is komolyan le fognak fagyni a látottaktól. Erre a filmre nem lehet lelkileg felkészülni, és, ami a trailerben volt látható, az finom simogatás ahhoz képest, amilyen látvánnyal meg kell birkóznunk a több mint 2 órás játékidő alatt. Egyszerre zseniális, förtelmes, sokkoló, néhol parodisztikus és mégis mélyen szántó. Noha nem teljesen mentes a logikai bukfencektől, a The Substance egy olyan film, amitől napokig rosszul leszel. Felülmúlni alig ha lehet, de lássuk, milyen hasonló alkotások születtek még az idők folyamán!

testhorror
Forrás: imdb

Az emberi százlábú (2009)

A Tom Six által rendezett film a testhorror műfajának egyik legismertebb alkotása, ám kegyetlen koncepciója miatt sokak számára már túlmegy minden határon. A történetben egy őrült tudós embereket műt össze, hogy egy „emberi százlábút” alkosson, ami már önmagában is félelmetesen gyomorforgató ötlet.

Tetsuo: Vasember (1989)

Ez a japán film a test átalakulásának és a technológia horrorjának művészi ábrázolása, és csak az igazán keményvonalas rajongók ismerik. Shinya Tsukamoto rendező szürreális képekkel mutatja be, ahogy a főszereplő lassan egy géppé változik. A fém és a hús összeolvadása sokak számára túl bizarr és nyomasztó élmény.

Vírusgazda (2012)

Brandon Cronenberg, a testhorror mestere, David Cronenberg fia, egy olyan világot mutat be az Antiviralban, ahol az emberek hírességek betegségeit vásárolhatják meg. A film groteszk képi világa és a fertőzésekre épülő témája rendkívül felkavaró.

A légy (1986)

David Cronenberg klasszikusa egy tudósról szól (Jeff Goldblum), aki egy tudományos kísérlet során véletlenül egy léggyel egyesül. A test átalakulása és a lassú fizikai leépülés képi ábrázolása még a műfaj kedvelőinek gyomrát is próbára teszi.

Félelmetes társaság (1989)

Brian Yuzna rendezése egy furcsa. társadalomkritikus testhorror, ahol a gazdagok szó szerint „felfalják” a szegényeket. A film utolsó jelenete, amely egy groteszk „olvadásos” jelenet, mély nyomot hagy a nézőkben, és sokakat elborzaszt.

Borítókép forrása: imdb