Barion Pixel Ezért fogyaszd a fügét! – 8 ok, amiért megéri – Coloré

Ezért fogyaszd a fügét! – 8 ok, amiért megéri

2024. 10. 18.

Az egészséges életmód része az azt támogató étkezés is, amely sok-sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz. A füge lehet az egyik, amelyik jót tesz az emberi szervezettel.

A változatos és kiegyensúlyozott nélkülözhetetlen elemei a gyümölcsök. Egzotikus gyümölcsként számon tartott füge valójában hazánkban is megterem. Már az ókorban felismerték különleges ízén kívül gyógyhatását is. Nézzük, hogy miért érdemes beépíteni az étrendbe ezt a remek alapanyagot!

A füge annyira jó, mert…

Magas a rosttartalma

Ez a gyümölcskiváló forrása az élelmi rostoknak, amelyek segítik az emésztést, támogatják a bélrendszer egészségét és csökkentik a székrekedés kockázatát. A rostok hozzájárulnak a jóllakottság érzéséhez, ami segíthet a testsúly szabályozásában is.

Aranyér ellen is bevethető

Az előbb említett magas rosttartalma segít megelőzni a kellemetlen és/vagy fájdalmas aranyeret.

@halasz_evi

Elkészítés: Egy tálba belehelyezünk egy szelet fetasajtot, majd vágott fügét, magvakat (bármilyet), 1 ek. mézet, 1 ek. olívaolajat és ízlés szerint kakukkfüvet szórunk rá, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük, hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon a teteje. Hogy tetszik? Ki fogja elkészíteni? 🙂 #ősz #őszi #ősziszínek #füge #fuges #mutimiteszel_fitt #mutimitsütsz #mutimiteszel_fitt #egeszsegeseletmod #egeszsegestaplalkozas #tudatostáplálkozás #tudatossag #tudatoséletmód

♬ we fell in love in october – girl in red

Gazdag antioxidánsokban

A füge különféle antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a szabadgyökök által okozott károsítás csökkentésében. Ennek köszönhetően segíthet az öregedés lassításában és a krónikus betegségek megelőzésében.