Barion Pixel Hogy fest a gyakorlatban egy esküvői főasztal? (X) – Coloré

Hogy fest a gyakorlatban egy esküvői főasztal? (X)

2024. 09. 11.

A nagy nap különböző lépésekből áll, maga a ceremónia, hogy örülök hűséget fogadtok egymásnak, mindenki gratulál, majd elérkezik az este. A nap hátralevő részében kezdetét veszi az ünneplés. Minden eseményen, így az esküvőn is a vacsora az, ami a pluszt adja az estének, és itt nem csak az ízekről van szó, a légkör is meghatározó.

De vajon mi befolyásolja azt, hogy az este hangulata önfeledt lesz? Hogy mindenki jól érzi magát, és kellemes emlékekkel távozik majd hajnalban? Bizony nem gondolnánk, hogy az ültetési rendnek mekkora szerepe van ebben.

Nagyon gondos tervezést igényel, és ha már megvagyunk vele, akkor nincs más hátra, mint az esküvői ültetőkártya beszerzése. Ez manapság már a legegyszerűbb feladatok közé tartozik. Könnyűszerrel, néhány kattintással, egyedi, teljesen a saját ízlésünknek megfelelőt tudunk rendelni, erre specializálódott cégektől, mint amilyen a Place of Cards.

Térjünk vissza az ültetési rendhez!

Mindenki tisztában van azzal, hogy a főasztal a menyasszony és a vőlegény helye. Minden szem ide fog szegeződni az este folyamán, így ennek kialakítására fordítsunk extra figyelmet. Gondoljatok arra is hogy a hozzátok legközelebb álló személyek kerüljenek az asztaltársaságba, például a szülők, nagyszülők és a tanúk.

Milyen legyen a főasztal kialakítása?

Alapvetően elmondható, hogy kétféle ülésrendet tudunk kialakítani, ez lehet hagyományos vagy modern. A klasszikus felállás az, hogy a vőlegény jobbján ül a menyasszony, mellette a vőlegény édesapja, a menyasszony édesanyja, majd az egyik tanú. A másik oldalon pedig ugyanez csak ellentétesen. Ehhez a megoldáshoz kevesen ragaszkodnak, hiszen így a párok elszakadnak egymástól.

A modernebb megoldások már egy kicsit lazábbak, itt már a két szülőpár tagja egymás mellett is ülhet, és a tanúk is párjukkal együtt ülhetnek a főasztalnál. Ez az alternatíva már valamivel barátságosabb, így mindenki a saját kedvese mellett töltheti el a vacsorát.

Vannak egyedi esetek is!

Sajnos előfordulhat, az a szomorú eset, hogy az egyikőtök vagy mindkettőtök szülői esetleg elváltak. Tovább bonyolódik a helyzet akkor, ha azóta új párt találtak. Ebben az esetben talán az a legszerencsésebb, ha csak ti ültök a főasztalnál, a szülők és azok párjai pedig a legközelebbi rokonokkal egy helyen ülnek a ti asztalotokhoz közel.

Ha bármilyen okból úgy gondoljátok, hogy nektek kényelmesebb a tanúkkal ülni, akkor nyugodtan foglaljatok helyet négyesben velük, és a szülőknek, rokonoknak, nagyszülőknek pedig biztosítsatok helyet a főasztalhoz közel.

A fontos az, hogy ezt mindig beszéljétek meg úgy, hogy a család minden tagját bevonjátok. A későbbiekben nem lehet ebből így sértődés vagy konfliktus. Igyekezzetek a lehető legjobb helyzetet megtalálni, hogy mindenki jól érezhesse magát ezen a nagy napon.

Ha ezzel megvagytok, az már fél siker! Fordítsatok megfelelő figyelmet a dekorációra is, hiszen a főasztal lesz az, ahol mindenki megfordul, és amit jól megnéz, hiszen ti lesztek az esemény középpontjában.