Barion Pixel Minden idők legjobb 5 horrorfilmje, amit mindenkinek látnia kell – Coloré

Minden idők legjobb 5 horrorfilmje, amit mindenkinek látnia kell

2024. 09. 24.

A horror műfaja évszázadok óta borzongatja és lenyűgözi a közönséget. A félelem kiváltásának mestersége a legnagyobb rendezőket is megihlette, és a horrorfilmek sokak számára az adrenalin és az izgalom forrásai.

Számtalan alkotás közül néhány kiemelkedett az évek során, és igazi klasszikussá vált. Most bemutatjuk minden idők öt legjobb horrorfilmjét, amelyeket mindenkinek látnia kell – akár a műfaj szerelmese, akár csak kíváncsi rá, miért váltak ezek az alkotások örökzölddé.

Az ördögűző (The Exorcist, 1973)

William Friedkin *Az ördögűzője* a modern horrorfilmek egyik alapköve, amely máig az egyik legfélelmetesebb alkotásként van számon tartva. A történet egy fiatal lányról szól, akit megszáll egy démon, és a családja kétségbeesett harca, hogy megtalálja a megoldást, méghozzá egy ördögűző pap segítségével. A film híres a megrázó vizuális effektusairól és pszichológiai mélységeiről, amely mind a színészek játékán, mind a rendezésen keresztül a néző bőre alá kúszik. Ez a film nem csupán ijesztő, hanem spirituális és filozófiai kérdéseket is felvet, ami még inkább időtlenné teszi.

Forrás: imdb