Barion Pixel Mindenki odavan Megan Fox legújabb alakításáért, ami felveheti a versenyt a M3GAN-nal – Coloré

Mindenki odavan Megan Fox legújabb alakításáért, ami felveheti a versenyt a M3GAN-nal

2024. 09. 15.

Az emberek egyik legreálisabb jelenkori félelme elevenedik meg: mi lesz, amikor az AI ellenünk fordul – ráadásul egy szexi nő formájában? Megan Fox megcsinálta!

Megan Fox a főszereplője a Subservience című új horrornak, ráadásul egy androidot, vagyis AI alapú valósághű robotot alakít, méghozzá nem is akárhogy. A színésznőt gyakran éri az a kritika, hogy játéka kifejezéstelen, arca merev és mimikátlan, ám ez most pont jól jön neki. Az előzetesben már mindenki meggyőződhet erről.

A Subservience egy átlagos középosztálybeli nukleáris családot mutat be. Nick Perretti (Michele Morrone) egy kicsit bugyuta, de odaadó férj, felesége Maggie (Madeline Zima), aki karrierje szempontjából mindig jobbat érdemelt volna, és van két általános iskolás gyerekük.

Megan Fox Subservience
Forrás: imdb

Maggie-t gyenge szíve miatt kórházba küldi az orvos hosszabb bentlétre, miközben megfelelő szervdonorra várnak. Nick enged a kísértésnek, hogy vegyen egy háztartási androidot, akit Alice-nek (Megan Fox) neveznek el. És akárcsak M3GAN esetében, a cseléd potló Alice-t csak egy programozási hiba választja el attól, hogy megkattanjon és megpróbálja átvenni Maggie szerepét, mint a ház asszonya; a konyhában, a gyerekek körül…és a hálószobában is. A film alapjában nagyon hasonlít a 90-es évek őrült dadás filmjeire, mint pl. a Kéz, amely a bölcsőt ringatja – csak modern köntösben.

A kritikusok szerint lehetett volna ez egy kultikus klasszikus is, ha nem ennyire kiszámítható és klisés a vége. Ennek ellenére gondolatébresztő és hátborzongató.

Érdekesség, hogy a Subservience-el párhuzamosan fut egy másik nagyon hasonló film is, az aMItől félsz, amiben John Cho a főszereplő és szintén egy családi robot, AIA kelt hatalmas fenyegetést, ám nem a családra, hanem bárkire, aki nekik “ártani” akar. Ráadásul a filmet a M3GAN és a Fekete telefon producere jegyzi.

Az ősz tehát ránk köszöntött kikapcsolhatatlan androidokkal; irány a mozi!

Forrás: Collider
Borítókép forrása: imdb