Barion Pixel 1700 rabot engedtek ki Angliában, és további 5000 követi majd – Ezzel indokolják a döntéshozók – Coloré

1700 rabot engedtek ki Angliában, és további 5000 követi majd – Ezzel indokolják a döntéshozók

2024. 09. 11.

Anglia csaknem kétezer rabot enged szabadon, amivel igencsak felbosszantják az adófizető állampolgárokat.

Az angliai igazságügyi miniszter bejelentette, hogy korai szabadlábra-helyezési programjuk keretén belül a szabaduló foglyokat az adófizetők által finanszírozott szállodákban szállásolják el, ugyanis a helyek hamar fogynak a közösségi szállásokon. A lehetőség tizenkét hétig adott számukra, ennyi idejük van boldogulást találni a szabad életben.

Az angliai rabok sorsa

A korai szabadlábra-helyezési program a családon belüli erőszakot elkövetőkre és a szexuális bűnözőkre vonatkozik, és 1700 rabot már el is engedtek, a következő hat hétben pedig több mint ötezer elítélt előtt nyitják ki a börtön ajtaját, és a négy névnél hosszabb ideje börtönben ülő erőszakos bűnözőkön kívül a szabadulásra jogosultakat is kiengedik. A Daily Mail egy rabot is megkérdezett, aki nem örül a szabadságnak, hiszen mint mondta:

Most hagytam el egy kellemes, meleg cellát, egy kedves szobatársat, tévét, vízforralót és napi háromszori négyszeri étkezést.

Így reagáltak az angolok

A hírek hatalmas felháborodást váltottak ki a britekből. Mint egy hozzászóló írja, a nyugdíjasoktól elvették az üzemanyag-támogatást, míg a bűnözők az adófizetők pénzéből követnek el újabb bűncselekményeket. Több kommentelő azt írja, hogy a rendelkezés inkább hangzik ideiglenes szabadlábra-helyezésnek, merthogy véleményük szerint. akiket kiengedtek hamarosan újra a börtönben lesznek, mert újabb bűnöket fognak elkövetni.

Angliai börtönből frissen kiengedett rabok / Kép forrása: Peter Byrne / PA Images / Getty Images
Angliai börtönből frissen kiengedett rabok / Kép forrása: Peter Byrne / PA Images / Getty Images

A kiengedés oka, hogy a börtönök telítettek, és ezzel a lépéssel helyet szeretnének csinálni azoknak a veszélyes bűnözőknek, akik sokkalta komolyabb kockázatot jelentenek az erőszaktevőknél.

Nyitókép forrása: Getty Images