A hideg vacsora életmentő lehet, különösen a forró nyárban!
Nyáron, ha légkondis helyen töltjük a napot, akkor is jól tud esni egy hideg vacsora, hiszen attól még, hogy valami hideg, még lehet isteni finom. Ezekkel a receptekkel garantáltan nem kell sok időt tölteni a tűzhelynél, mégis rendkívül finomak hidegen, sőt – van, amelyik úgy finom igazán!
Nyári hideg vacsorák
Legyen szó vendégségről vagy egy tévénézős hétköznap estéről, az alábbi receptekkel nem foghatsz mellé!
Dinnye gazpacho
A gazpachót ismerjük: zöldségek összevágva, levessé turmixolva. Ez azonban igencsak nyers tolmácsolása ennek a levesnek, annál is inkább, mert rendkívül sok mindennel variálható, így dinnyével is!
Hozzávalók:
- kb. 500-600 g görögdinnye
- 200 g kígyóuborka
- 50 g lilahagyma
- fél erőspaprika (elhagyható)
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 csapott teáskanál só
Elkészítés:
A dinnyét kimagozom és felkockázom. Az uborkát meghámozom, szintén felkockázom, a hagymát meghámozom és apróra vágom. Az erőspaprika társaságában összeturmixolom a gyümölcsöt és a zöldségeket, egészen addig, míg sima nem lesz. Ekkor mehet hozzá a vörösborecet és a só, amikkel alaposan összekeverem. Kóstolom, és ha tetszik a végeredmény alaposan lehűtöm, és fogyasztom. Igény szerint még sózható, borsozható.