Barion Pixel Mi legyen a lábon nyáron? (X) – Coloré

Mi legyen a lábon nyáron? (X)

2024. 07. 10.

Nyaranta gyakran látni olyan családokat, hogy míg az anya és a gyerekek kényelmes papucsban vagy szandálban sétálnak, az apuka mellettük egy zárt cipőben szenved. A nagy melegben ez nemcsak kényelmetlen, hanem egészségtelen is lehet a férfiakra nézve.

A cipőben befülled a láb, megszaporodnak a baktériumok, a gombák, így a kellemetlen szag csak egy a tünetek közül, amelyek meg fogják keseríteni az életüket. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel komfortosabb érzés, amikor szellőzik a láb. Tehát a férfiak számára is ideális viselet a forróságban a papucs, nem kizárólag a nők és a gyermekek privilégiuma ez.

A VIBA cipő webáruház női papucsok mellett férfiak számára is forgalmaz praktikus modelleket, a legkisebbeknek pedig inkább szandált ajánlanak. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen lehetőségei vannak egy családnak, ha nyári lábbelik közül kell választaniuk.

Női papucsok számtalan kivitelben

Nézzük először a hölgyeket! Ők vannak a legkönnyebb helyzetben, ugyanis annyiféle papucs és szandál áll rendelkezésükre, hogy alig tudnak választani. Ráadásul nekik egy alkalmi viselethez is kiváló kiegészítő lehet egy csinos papucs is. A férfiak ebből a szempontból hátrányos helyzetben vannak, hiszen öltönyhöz kizárólag zárt cipőt vehetnek fel.

Tegyünk különbséget az otthoni, az utcai és a strandpapucs között, ha stílusosak akarunk maradni. Az otthoni viselet a lakásba, a házba, esetleg az udvarra való, míg a strandpapucs nyaraláshoz, fürdőzéshez, szaunázáshoz. Esetleg az edzőterembe is magunkkal vihetjük, hogy legyen miben elmenni a tusolóig, majd vissza az öltözőbe.

Az utcai papucsokon belül is sokféle típus létezik, az egyszerű, hétköznapi viselettől egészen az ünnepi jellegűig. Választhatunk laposat, emelt sarokrésszel rendelkezőt vagy magasat is. Az említett webáruházban található összes termék kialakításának köszönhetően nagyon kényelmes, és rendkívül mutatósak is egyben. A nők tehát el vannak kényeztetve, ha a lábbelikről van szó. De mi a helyzet a férfiakkal?

A férfiak lehetőségei a hőségben

Rájuk is vonatkozik a szabály, miszerint mindent a maga helyén viseljenek. Az utcai papucsok között találhatnak sportosabbat, ami a mindennapokhoz kiváló, de hosszú sétákat is tehetnek benne. Az elegánsabb darabok hőség idején hordhatók a munkahelyen is, ha nem túl kötött az öltözékük.

Ezenkívül fel lehet venni egy minőségi férfi papucsot könnyed eseményeken is, mint például családi vagy baráti összejövetelek. Abban az esetben persze kerülendők, ha üzleti vagy formális viselet az elvárás, ilyenkor jobb az alkalmi cipőket elővenni még nyáron is.

A gyerekek még fejlődésben vannak

A gyerekek szempontjából a kényelem, a minőség és a megjelenés mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra is. Ők még fejlődésben vannak, így a lábaik is, ha pedig még éppen csak megtanultak járni, akkor nem egészen stabilak.

Emiatt jobb a szandál esetükben, mert ez biztosabban tartja a lábacskáikat. A kis örökmozgók ráadásul könnyebben megbotlanak, úgyhogy rendkívül lényeges a megbízható viselet.