A medvehagyma a tavasz hírnöke. Még májusban is találkozhatunk vele, de már nem sokáig, úgyhogy ha még találunk, mindenképpen készítsük el ezt az isteni medvehagymakrémet!
A medvehagyma nemcsak a fokhagyma ízét hozza el levél-formában, hanem rendkívül egészséges is! Kiválóan hat az emésztésre, továbbá vértisztító hatású, mely által az egész szervezetre, így a bőrre is pozitív hatása van, de a fejfájás enyhítésében is segíthet. Frissen és szárítva is használható, ám akárcsak a többi növény, frissen a legjobb, és hatásai is ilyen állapotban érvényesülnek leginkább.
Ebben a medvehagymakrémben akár télire is eltehetjük ezt az isteni finomságot, ami az immunrendszerünket is kiválóan felkészíti a hidegebb időszakra!
Hozzávalók:
- 50 g napraforgómag
- 50 g extraszűz olívaolaj
- fél csapott kávéskanál só
- tört színes bors
- 10 dkg medvehagyma (szárával együtt)
- 20 g aszalt paradicsom
Így készül a mennyei medvehagymakrém:
A medvehagyma-leveleket elsőként alaposan megmosom, majd lecsepegtetem róluk a vizet. A napraforgómagot finomra darálom. A medvehagymát, a napraforgómagokat, az olívaolajat késes aprítóba teszem, és a sóval és a borssal ízesítem. Összedolgozom az aprítóval a hozzávalókat, majd az asztalt paradicsomot apró darabokat vágom, és a krémbe keverem.
Sterilizált üvegbe vagy üvegekbe szedem a krémet, a tetejére olívaolajat öntök és jól lezárom az üveget.
Kenyéren és pirítóson mennyei, de akár tejszínes mártásokat is feldobhatunk vele! Szárnyas húsok és fehérbor mellé ideális!
Nyitókép forrása: Hadarik Rita