Barion Pixel Váratlan hír! Vágó István elhunyt – Coloré

Váratlan hír! Vágó István elhunyt

2023. 04. 29.

Váratlanul elhunyt Vágó István. Az ismert televíziós személy, a Legyen Ön is milliomos egykori műsorvezetője 74 éves volt.

A Budapesten született Vágó István gyógyszervegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Kiválóan beszélt angolul, németül, franciául, spanyolul, de értett olaszul, portugálul, oroszul, lengyelül és svédül. Írni tudott arabul, törökül és hindiül is.

Jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését 1976-ban.

Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! nyelvművelő műsort. 1997-től rövid ideig a Mindent vagy semmit című műsort vezette. A Legyen Ön is milliomos!-t műsorvezetői székében 2000-től 2008-ig ült, később helyét Friderikusz Sándor vette át.

Legyen Ön is milliomos! 2003

2008-ban több interjúban is elismerte, hogy a Legyen Ön is milliomos! játékokban azokat a versenyzőket támogatta, akikkel jobb műsort lehetett készíteni.

Az áltudományok és tévhitek ellen sokat küzdött, műsorvezetői munkáján túl különböző társaságok aktív tagjaként is. A zenében is sikereket ért el, basszusgitáron játszott a Favágók együttesben, kedvenc stílusa a dzsessz volt.

A politikával 2014-ben kezdett el aktívan foglalkozni. 2015 januárjában belépett a Demokratikus Koalícióba. A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti.

Forrás: MTI, Wikipedia
Fotó: Youtube