A pulyka számtalan módon elkészíthető, de grillezve jönnek elő legjobban az ízei. Bármit készíthetünk hozzá krumplitól kezdve a rizsig, ám ma nem így teszünk!
A legtöbb recept a csirkemellről szól: grillezve, főzve, sütve, pácolva, rántva. Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni egy hasonló, kiváló alapanyagról, a pulykáról, amiből egy rendkívül különleges, könnyed vacsorát készíthetünk, különösen, ha egy salátát is készítünk hozzá!
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykasteak (egyenként 20 dkg-sak)
- só
- őrölt bors
- 2 kiskanál őrölt kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
A salátához:
- 1 kígyóuborka
- 4 közepes paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 2 fej lilahagyma
- 2 dl majonéz
- 1 csokor petrezselyem
Így készül a grillezett pulykasteak:
A pulykaszeleteket megmosom, majd ízesítem a sóval, a borssal, az őrölt köménnyel és a zúzott fokhagymával. A Mesterszakács egy kiskanál kakukkfüvet is kever a páchoz, ami kiváló kísérője a pulykamellnek. Meglocsolom az eddigieket olívaolajjal, lefóliázom a bepácolt melleket, és 2-3 órára hűtőbe teszem.
A salátához a zöldségeket megmosom, a kígyóuborkát és a hagymákat meghámozom. Mindent felkockázok, és egy nagy tálba szórok. Ízlés szerint sózom, összekeverem a majonézzel, és aprított petrezselyemmel ízesítem a salátát. Letakarom, és hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Ha eleget állt a hús, a forró grillen pirosra sütöm és a salátával tálalom.
Grill híján sütőben vagy serpenyőben is elkészíthetjük, de a grill adja meg neki azt a füstös ízt, amitől tökéletes lesz.
Mást is grilleznél?
Természetesen nem áll meg az élet a pulykánál, különösen, ha grillezésről van szó, hiszen kevés jobb dolog van a szaftos, grillezett marhánál vagy sertésnél. Ha ehhez keresel jó kis pácokat, itt megtalálod őket.