Barion Pixel Vadállatok között él a magyar Maugli: Flaskay Dániel elárulta, miért döntött úgy, hogy az emberek helyett állatokkal köt barátságokat – Coloré

Vadállatok között él a magyar Maugli: Flaskay Dániel elárulta, miért döntött úgy, hogy az emberek helyett állatokkal köt barátságokat

2024. 02. 12.

Lakatos Levente ezúttal Flaskay Dániellel beszélgetett a Levente Klubjában. A férfi – akit csak magyar Maugliként emlegetnek – Zanzibáron él és vadállatokkal osztja meg életét. Leventének azt is elárulta, miért fordult figyelme az emberekről az állatok felé.

„Gyerekkoromban is mindig vonzott a veszély, az adrenalin, így az állatokhoz mindig szoros kötelékem volt, hozzájuk voltam a legközelebb. Hüllőkkel kezdtem fiatalabban, aztán szépen ahogy személyiségfejlődésen keresztül mentem, úgy váltottam át melegvérű állatokra és olyan állatokra, akik tudnak szeretni…elvesztettem a bizalmamat az emberek felé, csalódás volt állandóan, hogy mindig a hazugság volt… Tudtam, hogy ez az állatokkal nem fog megtörténni. Úgyhogy ez lehet, hogy egy gyerekkori trauma miatt alakult ki.”

– emlékezett vissza Dániel, aki jelenleg Zanzibárban menti az állatokat egy rezervátumban, korábban viszont bejárta a világot.

Minden vadállat megszelídül a kezei között

New Yorkban zoológiát tanult és dolgozott már magyar és görög állatkertben is. A magyar Maugli nevet Bronxban kapta, hiszen képes még a legvadabb állatokat is megszelídíteni.

A magyar Mauglival készült beszélgetést itt lehet megnézni: