Barion Pixel The Devil on Trial: a Netflix új dokumentumfilmje azt a valódi esetet tárja fel, amely a Démonok között 3: Az ördög kényszerített horrort inspirálta – Coloré

The Devil on Trial: a Netflix új dokumentumfilmje azt a valódi esetet tárja fel, amely a Démonok között 3: Az ördög kényszerített horrort inspirálta

2023. 09. 23.

A The Devil on Trial első kézből számol be az állítólagos démoni megszállottságról, és új betekintést nyújt a hírhedt esetbe, így a Conjuring rajongók odáig lesznek érte.

Legyen szó olyan klasszikusokról, mint az Ördögűző, vagy modern gyöngyszemekről, mint a The Conjuring, a természetfeletti megszállottságtól való félelmünk és rajongásunk az elmúlt időszakban csak nőtt. A Netflix közelgő dokumentumfilmje, a The Devil on Trial (Az ördög a tárgyaláson ) azokat az eseményeket dolgozza fel, amelyek a The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It című horrorfilmet inspirálták. Ez volt az első és egyetlen alkalom, amikor a démoni megszállottságot hivatalosan jogi védelemként használták az Egyesült Államokban.

The Devil on Trial
Forrás: Netflix

Az október 17-én debütáló dokurealista alkotás rendezője Christopher Holt. Az eredeti eset 1981 őszén történt Connecticutban, amikor is Arne Johnsont bíróság elé állították gazdája és munkaadója, Alan Bono meggyilkolása miatt. A történet azonban ennél sokkal összetettebb, mert Ed és Lorraine Warren, a legendás paranormális nyomozók segítettek Johnson leendő feleségének, Debbie Glatzel családjának egy feltételezett démoni megszállottságban a gyilkosság előtt. Bár a történetet számos korábbi filmben és könyvben feldolgozták, izgalmas lesz látni, milyen új betekintést nyerhet a The Devil on Trial. Főleg, hogy a dokumentumfilm első kézből származó beszámolókat tartalmaz majd az állítólagos démoni megszállásról.

The Devil on trial
Forrás: Netflix

Az ördög kényszerített ügybe való betekintés érdekében a korábban megjelent Devil’s Road: The True Story of Ed and Lorraine Warren filmet is érintik a feldolgozásban, amely az Amazon Prime Video platformon streamelhető.

A horror és Conjuring rajongók tehát készüljenek, mert Halloween közeledtével igazán hátborzongató élményben lesz részük a Netflix jóvoltából.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: Netflix