Hidegen és melegen is finom a paprikakrémleves

Ez a leves igazi ínyenceknek való: a paprika és a szalámi elképesztő elegyet alkot az ember szájában. Mindennek megvan az ára: sokáig készül, de megéri!

Hozzávalók:

  • 4 piros kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 10 szelet paprikás szalámi, vagy vékonyra vágott kolbász
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 600 ml húsleves
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál cukor
  • egy kevés só
Paprikakremleves
Forrás: Karsa Tímea

Elkészítés:

A paprikákat megmosom, a tetejüket körbevágom, kiemelem a csumájukat, és amennyire a nyílás engedi, az ereket is eltávolítom belőle.

Egy tepsire állítom az üres zöldségeket és 200 fokra előmelegített sütőben hagyom sülni nagyjából 20-25 percig. Ez idő elteltével kiveszem őket, tányérra teszem és ráborítok egy nagyobb tálat, hogy a párában pár perc alatt felpuhuljon a héjuk és könnyedén le tudjam szedni.

A hagymát és a szalámit kisebb kockákra vágom, és a felmelegedett olajon hagyom őket egy kicsit, éppen addig, hogy kisüljön az ízük. Ezután mehet hozzá az időközben meghámozott és felszeletelt paprika is. Alaposan összekeverem, paradicsompürével, oregánóval és cukorral ízesítem, majd hozzáöntöm a levest, és 20 percig főzöm. (Igény esetén lehet ízesíteni sóval és borssal is, de a sóval óvatosan, mert a leves eleve sós).

Ha összefőttek az ízek, botmixerrel varázsolok belőle krémlevest.

Tipp:

Levesbetétnek bátran használjunk kockákra vágott pirított kenyeret, vagy kisebb darabokra vágott szalámit.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Amiről mindenképp beszélni szükséges egy kapcsolatban