Barion Pixel A szerelemben mindegy, hány éves vagy – szeptemberben érkezik a Fiatal szeretők – Coloré

A szerelemben mindegy, hány éves vagy – szeptemberben érkezik a Fiatal szeretők

2022. 09. 01.

A Fiatal szeretők két szerelmes nem annyira egyszerű történetét meséli el, főszerepben Fanny Ardant és Melvil Poupaud láthatjuk.

A César-díjas Fanny Ardant és Melvil Poupaud főszereplésével, szeptember nyolcadikától egy izgalmas és érzelmes film kerül a mozik kínálatába – ez a Fiatal szeretők (Les jeunes amants). A történet egyik főszereplője a 71 éves, szabad és független építész, Shauna úgy érzi, már maga mögött hagyta szerelmi életét, a 45 éves orvos, Pierre pedig nős, családos ember.

Tizenöt évvel első találkozásuk után újra összehozza őket az élet, egy kórházban futnak össze. Nehezen birkóznak meg érzelmeikkel: a körülmények ellenére egyre leküzdhetetlenebb vonzalmat kezdenek érezni egymás iránt. Shauna, akinek már felnőtt unokája van, újra meg akar győződni arról, hogy kívánatos nőként is lehet rá tekinteni. Pierre viszont a házasságát kockáztatja azzal, ha ismét találkozik a nővel, akit nem tud kiverni a fejéből.

szeretők
Plakat Fiatalszeretok, kép forrása: Cikró film

A film rendezője Carine Tardieu, a forgatókönyvet ő, Sólveig Anspach, Raphaële Moussafir és Agnès de Sacy írták. A zenét Eric Slabiak szerezte. Az előzetesből kiderül, hogy a Fiatal szeretők igazi francia film, tele érzelmekkel, fordulatokkal és szívfájdalommal, de (talán) mellőzi a Hollywoodra jellemző teátrális effekteket. Ugyan közel harminc év van köztük, mégsem ez áll a mozi középpontjában, ami igencsak üdvözlendő.

Nem boríthatod fel az életed egy olyan nőért, akinek már semmi jövője” – vagy mégis?

Borítókép forrása: Cirkofilm