Barion Pixel Hat ország táncművészeivel érkezik a XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivál – Coloré

Hat ország táncművészeivel érkezik a XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

2024. 05. 17.

A Bethlen Téri Színházban május 21. és 25. között a XI. Nemzetközi Monotánc Fesztiválon a Dél-Koreából és a szomszédos európai országokból érkező fellépők mellett a hazai táncszakma kiváló művészeinek előadásai gazdagítják a programot. 

Seungkwan 20230715 Monotanz@jubinkim(3)
Seungkwan

2024 májusában tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház és a Bethlen Téri Színház a Nemzetközi Monotánc Fesztivált. A rendezvény, amely 2005 óta hazánk egyedülálló kulturális eseménye, ezúttal is a kortárs tánc kiemelkedő alkotásait hozza el Budapestre. 

Mi várható a XI. Nemzetközi Monotánc Fesztiválon?

Az ötnapos, hat ország művészeit felvonultató mustra tizenhárom monotánc előadással és számos kísérőprogrammal várja a nézőket. A fesztivál nyitónapján mutatja be Gergye Krisztián koreográfus God by(e) myself címmel új előadását. A premiert követően kiállítás nyílik Gergye Krisztián képzőművészeti alkotásaiból, amelynek megnyitója után Halász Tamás kritikus, tánctörténész fog a művésszel beszélgetni. 

Az idei évadban 35. jubileumát ünneplő Közép-Európa Táncszínház művészei Pataky Klári Téli ének, Vasas Erika ONlife és Barna Krisztián Or Stop című koreográfiáival képviseltetik magukat az eseményen. 

Won Kim 20230716 Monotanz@jubinkim(3)
Won Kim

A fesztivál kísérőprogramjai idén is változatos kulturális élményeket kínálnak a látogatóknak, mint Dusa Gábor fotókiállítása, a Monotanz Seoul kerítéskiállítás és Gergye Krisztián pop-up tárlata. A programok között szakmai beszélgetések, filmvetítések és táncszakmai workshop is szerepelnek. Mi fán terem a monotánc? címmel Lőrinc Katalin táncművész, egyetemi tanár moderál kötetlen beszélgetést a monotánc műfajáról. Kiemelt figyelmet kapnak a kísérőprogramok között a dél-koreai vendégek, akik fotókiállításon és werkfilm vetítésen is bemutatkoznak, valamint a SÍN Művészeti Központban táncszakmai workshopokat tartanak, ahol a résztvevők lehetőséget kapnak a dél-koreai mesterektől való tanulásra. 

Seungkwan Yang 20230715 Monotanz@jubinkim
Seungkwan Yang

A fesztivál végén, annak hagyományaihoz híven, a közönség szavazatai alapján adják át a Mono fődíjat a legjobbnak ítélt előadásnak. A fesztivál részletes programja és jegyinformációi a www.monotanc.hu oldalon érhetők el. 

/szelavi/kultura/tancmuvesz-a-xi-nemzetkozi-monotanc-fesztival/