Barion Pixel Feltámaszthatják az AI-val Gesztesi Károlyt? Ki lehet a Shrek 5-ben az ogre hangja? – Oldal 2 – Coloré

Feltámaszthatják az AI-val Gesztesi Károlyt? Ki lehet a Shrek 5-ben az ogre hangja?

2024. 07. 14.

Magyarországon a szinkron kardinális kérdés, éppen ezért jogosan merül fel az aggály: ki lesz az ogre hangja a Shrek 5-ben?

3. Varga Rókus

Varga Rókus Jason Momoa szinte állandó hangja. Hangja kissé öblös, mély, jó értelemben borzongató, akiről azt gondolom, hogy könnyedén át tudna lényegülni Shrekké.

4. Szabó Sipos Barnabás

George Clooney állandó magyar hangjával is megtörtént már, hogy méretben nagyobb karaktereknek kölcsönözte a hangját, például a Szépség és a Szörnyetegben. Mélyített hangon is képes átadni érzelmeket, így ki tudja, tán Shrekként is jó lenne!

5. Elek Ferenc

Hasonlóan a fentiekhez, Elek Ferenc is mindent tud, ami szinkron. Hangja lehet bársonyos és éles egyaránt. Élethűen tudná szeretni vele Fionát és idegeskedni Szamár miatt, kérdés azonban, hogy mennyit fiatalítana a hangja az ogre karakterén.

+1 Feke Pál

Ez az, ami biztos, hogy nem fog bejönni, hiszen Feke Pál hangja egyáltalán nem hasonlít sem az eredetire, sem Gesztesi Károlyéra (bár ez a kettő önmagában nem hasonlít egymásra túlságosan). Ennek ellenére a szinkronrendezők néha húznak egy merészet, és olyan hangot adnak egy-egy karakternek, amit csak mi, magyarok értünk. Így történt ez például a Dr. Dolittle második részében is, amikor a Heti hetesből ismert színészek hangjai szólaltatták meg a különböző állatokat, illetve a Csibefutamban, ahol Boros Lajos és Bochkor Gábor szinkronizálták a két patkányt. A legemlékezetesebb ilyen alkalom kétségkívül az, amikor a Szenilla nyomában című animációs filmben Kautzky Armand önmagaként mutatkozott be a nézőknek.

Ezen logika mentén könnyen előfordulhatna, hogy a Shrek musical magyar változatában Shreket játszó Feke Pál szinkronizálja az ogrét, de nem elfeledve Feke Pál tehetségét, vélhetően nem ő lesz Shrek hangja.

A végső döntést természetesen a szinkronrendezők hozzák meg, na meg a forgalmazó, legalábbis abban az esetben, ha casting során dől el, hogy ki kapja a hangot. E tekintetben a Shreket forgalmazó Dreamworks Animation talán kevésbé akarja jobban tudni, hogy mit szeretnének a magyarok, mint a Disney. Utóbbi esetében ugyanis nemrégiben kétszer is előfordult, hogy a magyar népakaratra fittyet hányva nem Sinkovits-Vitay Andrással szinkronizáltatták le Hugh Jackmant Rozsomák szerepében, és az Agymanók második részében is leváltották Laudon Andreát Riley szerepéről, holott az első részben ő szinkronizálta a karaktert.

Nyitókép forrása: Imdb