Barion Pixel Milyen zongorát vegyünk otthonra, amin lehet gyakorolni a zongoraórákra? (X) – Coloré

Milyen zongorát vegyünk otthonra, amin lehet gyakorolni a zongoraórákra? (X)

2024. 09. 01.

A zene vagy egy bármilyen hangszer rengeteg értéket adhat hozzá az ember életéhez, vonatkozik ez természetesen a gyermekekre is. A zongorázásnak számos jótékony hatása van akkor is, ha csak hobbiból, és akkor is, ha komoly elkötelezettséggel játszik rajta valaki.

Rengeteg energiabefektetés és kitartás kell ahhoz, hogy eljusson a tanítvány arra a pontra, amikor már ki mer állni a közönség elé megmutatni, hogy mit tanult. Na meg persze egy zongorára is szükség van, amelyen gyakorolni tud, még akkor is, ha néha unalmasnak hat ugyanazokat játszani újra és újra.

Elsőre klasszikus hangszernek tűnik, de gyakorlatilag mindenféle stílusban lehet zongorán játszani, bármit át lehet írni erre a hangszerre is. A zenetanulás a magánéletre és a szociális életre is pozitívan hat. De honnan szerezzük be a hangszert?

Digitális zongora otthonra

Az Intermuzika Hangszerbolt kínálatában digitális zongorák is megtalálhatók, ezek közül most kettő típussal fogunk megismerkedni. A Roland F107 és a Roland RP107 digitális zongorák akár kezdők számára is kiválóan alkalmasak. Természetesen a vásárlás során figyelembe kell venni a költségvetésünket, a stílusunkat és a rendelkezésre álló helyet is.

Egy digitális zongora mindenképpen kitűnő fejlődési és tanulási lehetőséget biztosít a zenét tanulók számára. Áttekinthető a kezelőfelülete, úgyhogy azonnal el lehet könnyedén kezdeni a zongorajátékot, de a tapasztaltabb zenészek is élvezik a hiteles hangzását.

Nézzük a digitális zongorák funkcióit!

A Roland F107 és a Roland RP107 gyakorlatilag ugyanazokkal a funkciókkal, illetve belső elemekkel rendelkezik, mindössze a külső megjelenésükben fedezhető fel eltérés. Az előbbi egy modern, elegáns és dizájnos hangszert takar, míg utóbbi a klasszikus zongora megjelenésére emlékeztet.

Mindkettő előnye a kompakt méret, amely miatt kisebb lakásokban is ideálisak lehetnek. A mai digitális zongorák a modern technológiának köszönhetően olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek új lendületet adhatnak a zongorajátéknak, valamint inspirálhatják a leendő művészeket.

A beépített Bluetooth és egy okoseszköz használatával streamelhetjük a zenét és a leckéket, amivel tovább növelhetjük a zenélés élményét is. A kompatibilis Roland Piano alkalmazás segítségével zenei leckéket és még sok más hasznos dolgot fedezhetünk fel.

További kiváló tulajdonságai

A zongorák billentyűfedele elegáns kialakítású, amely nyitva tartott állapotban kottatartóként is funkcionál, vagy mobilkészülékünk számára is lehet tárolóhely. Két fejhallgató-csatlakozó is rendelkezésre áll, így lehetőség van akár a tanárral, akár a barátokkal való közös zenélésre. A számítógépek és a külső tárolóeszközök csatlakoztatásához USB-portok is találhatók a hangszeren.

Ezeknek a zongoráknak nagyon vonzó a kialakításuk, és helytakarékosak is, tehát nem lesznek útban a lakásban. A kategóriájukban a legjobb billentésre és hangzásra képesek.