Barion Pixel A 90-es évek sztárjai: tamagochi, telefonkártya, Lutra, pattogó gumilabda… és te miket gyűjtöttél? – Oldal 4 – Coloré

A 90-es évek sztárjai: tamagochi, telefonkártya, Lutra, pattogó gumilabda… és te miket gyűjtöttél?

2022. 06. 12.

Minden évtizednek megvannak a jellegzetes tárgyai, amiket az emberek örömmel gyűjtögettek. A 70-es években a szalvéta és a kártyanaptár, a 80-as években takarékbélyeg volt a menő. A 90-es évek sok változást hozott, akkoriban már sokkal több tárgy kiáltott gyűjtésért, mint előtte.

Újságkivágós füzet

Talán nincs is hivatalos neve annak a füzetnek, amibe az ember gyűjtögette az újságból kivágott kedvenceinek a képeit. Akkor még nem volt más lehetőség arra, hogy nézegessük a imádott filmjeink és sorozataink sztárjait, mint lecsapni a már lejárt tévéújságokra, és kivágni belőlük a számunkra fontos képeket.

Szomszédok és Dallas
Szomszédok és Dallas: az újságkivágós füzetem alappillérei / Fotó: Karsa Tímea

Emlékkönyv

Emlékkönyvből elég volt egy is, ám a belekerülő emlékeket gyűjtenünk kellett. Óvodában még ritkán, de általános iskolában mindenkinek odaadta az ember, mert ugyan nem verseny volt, de egy-egy beírás vagy rajz, akkora értékkel bírt, mint a cukorka: minél több volt belőle, annál jobb. Felnőtt fejjel visszanézve az ember megmosolyogja a rajzokat, és teljesen másképp értelmezi azokat az üzeneteket, amik egy általános iskolásnak még nem feltétlenül mondtak sokat.

Ma már nem kérünk írást vagy rajzot emlékbe
Ma már nem kérünk írást vagy rajzot emlékbe / Fotó: Karsa Tímea
/szelavi/kultura/miket-gyujtottel-a-90-es-evekben/4/