Barion Pixel Közösségi finanszírozásból készül előadás Jocó bácsi sikerkönyvéből: Mutatjuk kik lesznek a főszereplői! – Coloré

Közösségi finanszírozásból készül előadás Jocó bácsi sikerkönyvéből: Mutatjuk kik lesznek a főszereplői!

2024. 05. 15.

Hamarosan a színpadon is láthatjuk Jocó bácsi azaz Balatoni József sikerkönyvéből, a Kamaszharcból készült színpadi előadást. Magyaroszág legnépszerűbb tanárának 2,5 millió forintos költségvetésű előadásának főszerepeit Ivanics Tamás, Márfi Márk és Grisnik Petra alakítják. A közösségi finanszírozásban készülő előadást akár te magad is támogathatod, mutatjuk hol és hogyan!

Erettsegi Felkeszules Joco Bacsi Tanacsai Image B0053c5d6c1cd41acab5626a2fd2 16 9
Jocó bácsi , RTL

Jocó bácsi a színpadon

A népszerű véleményformáló nemrégiben jelentette egyik posztjában, hogy megkezdőtek a munkálatai a Kamaszharc színpadi adaptációjának, amihez producerként csatlakozott. A tiniknek és felnőtteknek egyaránt szórakoztató darab közösségi finanszírozásból készül, és az elmúlt pár nap alatt, a költségvetés közel 20 százaléka összegyűlt már.

Két éve erőteljesen megfogalmazódott bennem egy álom, ami már korábban is ott motoszkált bennem: szeretném színpadra állítani a Kamaszharc regényemet.
Ez a könyv az, amit a legtöbben szeretnek, amiről a legtöbb visszajelzést kaptam, és ami nagyon sokaknak sokat adott. És gondoltam egy merészet, vágjunk bele.
Igen, egy ideális gazdasági és kulturális környezetben döntöttem így, tudom.
De ha én egyszer valamit a fejembe veszek… Olyat szerettem volna, ami igazán ütős, amilyet ez a regény igazán megérdemel. Producertársam, Gerlits Réka, aki a kezdetektől ugyanannyira hisz ebben, mint én. Sokat agyaltunk, hogy kik lehetnének azok, akikkel ez a darab olyan lehet, amilyennek lennie kell. Először Ivanics Tamás, majd Márfi Márk és Grisnik Petra csatlakozott színészként, akiknek a tehetsége szerintem garancia a sikerre. Mikó Csaba vállalta, hogy színpadra írja át a könyvet, aki ma az egyik legjobb író a szakmában. A rendezőt volt a legnehezebb megtalálni, de aztán jött a csodálatos energia, Bereczki Csilla. Összeállt a dream team.

Jocó bácsi álma


Ma ott tartunk, hogy idén megvalósulhat ez az álom. Ami időközben a közös álmunk lett. Producerként mindent megtettem, hogy az anyagi hátteret is biztosítsam. Ami sokkal nehezebb, mint bármi más.
Aztán jött az ötlet, hogy akkor csináljuk meg együtt, veletek. Nem, nem csak úgy kérünk. Sőt. A közösségi finanszírozás eszközét hívjuk segítségül a brancs közösség segítségével. Bizony ám!
Itt ti magatok tudtok előre segíteni nekünk azzal, hogy jegyet vesztek az előadásra. Többféle lehetőséget kínálunk, a szimpla jegytől a családi/baráti csomagon át a premierpartit is magába foglaló különleges ajánlatig!
Sőt, kétféle céges csomagot is összeállítottunk, amivel cégek tudnak nekünk segíteni, akár úgy is, hogy egy egész előadást megvásárolnak a dolgozóik számára.
Hát nem szuper?
Ezért fordulok most hozzátok, hogy közösen hozzuk létre azt, amin sokan, régóta dolgozunk!
A darab az útkeresésről, a kamaszkor nehézségeiről, a felnőtt élet felismeréseiről is szól, rengeteg humorral. Ahogy a könyv is.