Barion Pixel A Hollywood felirat szelleme évtizedek óta kísérti a pályakezdő színésznőket: Sztár lehetett volna a nő, aki leugrott róla! – Oldal 2 – Coloré

A Hollywood felirat szelleme évtizedek óta kísérti a pályakezdő színésznőket: Sztár lehetett volna a nő, aki leugrott róla!

2024. 08. 31.

Mindössze huszonhat évesen, 1932. szeptember 18-án éjjel Peg Entwistle azt mondta a nagybátyjának, hogy könyvet megy vásárolni, aztán sétálni indulnak a barátaival. Helyette azonban a híres Hollywood felirathoz ment, felmászott az egyik karbantartási létrán a H-betűre és a mélybe vetette magát.

A halálhíre gyorsan az újságok címlapjára került, mint a kétségbeesett színésznő története, aki a kudarc miatt lett öngyilkos. 1965-ben a Hollywood Babylon című könyv odáig ment, hogy azt állították: annyira le volt sújtva, hogy meztelenül pózolt egy kis bevételért cserébe, és a negatív kritikák miatt ölte meg magát – ehhez hozzá kell tenni, hogy a könyvben található akt nem is őt ábrázolja.

Itt maradt kísérteni

https://colore.hu/szelavi/kultura/100-eves-a-warner-bros/

Négy nappal később temették el, azonban számos tanú és legenda szerint a színésznő nem tette túl magát a történteken. Nem kellett hozzá sok idő, hogy a negyvenes években elterjedjen a pletyka a Hollywood felirat szelleméről. Mivel annak renoválásakor a hatalmas H eldőlt, rögtön Peg szellemére „gyanakodtak” az emberek, hiszen a színésznő is erről a betűről vetette mélybe magát. Az évtizedek során aztán több ember is állította, hogy látott egy korabeli ruházatot viselő, fiatal nőt a felirat környékén, aki zavarodottnak tűnt, és ahogy megközelítették, elsietett.

Egy Megan Santos nevű tanú azt állította, ahogy a Griffith Park ösvényén kocogott, amikor „furcsa érzése támadt”.  Megborzongott, majd észrevett egy „a szőke hajú nőt, és olyannak tűnt, mintha … a levegőben sétálna”. 1990-ben hasonlóról számolt be egy házaspár is.

Egy pár a kutyáját sétáltatta a Beachwood Canyon egyik ösvényén, a Hollywood felirat közelében, és azt mesélték, hogy kutyájuk egyszer csak nyüszíteni kezdett, és mögéjük bújt. Egy fiatal nő régies ruházatban ekkor jelent meg az ösvényen, és elveszettnek tűnt, mielőtt mint egy jelenés, a levegőbe veszett volna.

Sok parkőr is megerősítette, hogy látta Peg szellemét. John Arbogast szerint leggyakrabban késő, ködös éjszakákon jelenik meg, a gardéniával, Peg kedvenc illatával kísérve.

A Beachwood Canyonban élő Devon Morgana szintén megemlítette a gardéniákat, miután „összefutott” a színésznő szellemével.

Élete ugyan tragikus véget ért, talán kicsit békére lelhetett néhány évvel ezelőtt, ugyanis 2014-ben, halálának évfordulóján közel száz ember gyűlt össze Hollywoodban a Beachwood Market melletti parkolójában, hogy együtt nézzék meg a Tizenhárom nőt – a filmet, melyet ő már nem láthatott.

Forrás: Eviem
Borítókép: AaronP/Bauer-Griffin / Getty Images