Barion Pixel Érkezik az első magyar parahorror, a Holnap meghalok – Coloré

Érkezik az első magyar parahorror, a Holnap meghalok

2024. 05. 28.

Az első magyar parahorror, a Holnap meghalok egy erdőben játszódik, és egy várandós, 34 éves lány a főszereplője.

A Holnap meghalok az első magyar parahorror, hiszen ilyen műfajban még nem láthattak filmet a magyar filmek rajongói. A filmet Cibulya Nikol, a 200 első randi című sorozat rendezője jegyzi, akinek ez az első játékfilmje.

Holnap meghalok – Az első magyar parahorror

Már a cím is sokat sejtet, hát még a történet! A főhős a harmincnégy éves, várandós Irma, aki az erdő közepén lévő nyaralójukba megy el várni kisbabáját. A házban azonban különös gondolatok szállják meg, és úgy érzi, hogy másnap meg fog halni. Ennek oka lehet az is, hogy az édesanyja halálának évfordulója közeleg, aki éppen harmincnégy éves volt, amikor meghalt.

A Holnap meghalok az első magyar parahorror / Kép forrása: Vertigo Média
A Holnap meghalok az első magyar parahorror / Kép forrása: Vertigo Média

A lány nem szeretne egyedül maradni az erdőben, így elhívja két barátját, és mivel egyre több arra utaló esemény történik, hogy a lánynak tényleg baja fog esni, már korántsem csak partizós, barátnőzős napoknak néznek elébe, és indul a horror.

A Holnap meghalok független film, és állami támogatás nélkül jött létre. A főszerepet Kurta Niké játssza, de feltűnik benne többek között Meyer Lili, Kerekes Márton és Makranczi Zalán is.

A film szeptember 19-én kerül a mozikba.

Nyitókép forrása: Vertigo Média