Barion Pixel Shrek 5: mutatjuk, kikkel és mikor tér vissza a kedvenc zöld ogrénk – Coloré

Shrek 5: mutatjuk, kikkel és mikor tér vissza a kedvenc zöld ogrénk

2024. 07. 13.

Már nem kell sokat várni; 2026. júliusában érkezik a Shrek 5!

A rajongók nagy örömére érkezik a Shrek 5. A kedves, zöld ogre 2026. júliusában tér vissza a mozikba. Az amerikai gyerekek visszakapják a számukra kedves szinkronhangokat, így Mike Myerst, Eddie Murphyt és Cameron Diazt is. A magyar rajongók Gesztesi Károly elvesztésével új Shrek-hangot kell, hogy megszokjanak, de vélhetően Kerekes József visszatér Szamár szerepében, és Für Anikó is ismét szívesen bújik Fiona bőrébe.

Amit a Shrek 5-ről tudni lehet

A jól ismert karakterek mind visszatérnek a filmbe, egyedül Antonio Banderas, azaz a Csizmás Kandúr szerepe nincs tisztázva, így kérdéses, hogy őt is viszontláthatjuk-e. A film rendezője Walt Dohrn lesz, aki a Shrek második és harmadik részének írója és rajzolója volt, és a Shrek negyedik részének forgatókönyvírója, valamint Rumpelstiltskin hangját is ő adta.

A Shrek 5 után várhatóan Szamár is saját filmet kap / Kép forrása: Imdb
A Shrek 5 után várhatóan Szamár is saját filmet kap / Kép forrása: Imdb

Eddie Murphy, Szamár hangja így nyilatkozott a munkálatokról, és egy titkot is elárult:

Már hónapokkal ezelőtt elkezdtük a Shrek 5 készítését. Ezt én csináltam. Felvettem az első felvonást, és még idén megcsináljuk, befejezzük. A Shrek kijön, és Szamárnak saját filmje lesz. Szamár viccesebb, mint Csizmás Kandúr. Úgy értem, imádom Csizmás Kandúrt, de nem olyan vicces, mint Szamár.

A Shrek 2001-ben mutatkozott be, és hatalmas népszerűségre tett szert. 2010-ig négy játékfilm készült belőle, és további rövidfilmek is, valamint Csizmás Kandúr is kapott egy saját filmet.

Forrás: Variety.

Nyitókép forrása: Imdb

/szelavi/kultura/erkezik-a-shrek-5-ogre/