Barion Pixel Megjelent az Amerikai pszichó írójának könyve – Egy régi történet, ami ma is aktuális – Coloré

Megjelent az Amerikai pszichó írójának könyve – Egy régi történet, ami ma is aktuális

2024. 03. 06.

Bret Easton Ellis ezúttal nem az Amerikai pszichóval csábít, ugyanis a vonzás szabályai című kötete kapott új köntöst.

Bret Easton Ellis számára az Amerikai pszichó hozta meg a világsikert. A kötet 1991-ben jelent meg, és ezt megelőzte A vonzás szabályai című alkotás, ami rendkívül érdekes témát boncolgat, mégpedig a férfiak és nők közt kapcsolatot, ami nem más, mint maga a vonzás.

Az Amerikai pszichó előtt

Az író második kötete 1987-ben került az amerikai boltok polcaira. A történet középpontjában egyetemisták állnak, akik számára a tanulás korántsem olyan fontos, mint bármi más. Nincs nehéz dolguk, ugyanis sok minden eltereli a figyelmüket, így a Kokszos Kedd, a Szittyós Szerda vagy épp Dögös-Dugós bulik sokasága.

Az Amerikai pszichó rajongóinak kötelező darab / Kép forrása: Helikon Kiadó
Az Amerikai pszichó rajongóinak kötelező darab / Kép forrása: Helikon Kiadó

Nem nehéz hát belebonyolódniuk egymásba. Így járnak a főszereplők is, például Lauren, akinek hiányzik az Európában utazó barátja, illetve a biszexuális Sean és Paul. A történet hármójuk kapcsolatát mutatja be, és a központi kérdés továbbra is a vonzás, és ennek a kiszámíthatatlansága, ami hol van, hol nincs.

Lehet vajon erőltetni, kell erőltetni, ha nincsen?

Az Amerikai pszichó rajongóinak kötelező olvasmány, már csak azért is, mert maga Patrick Bateman is feltűnik a történetben!

Nyitókép forrása: Pixabay