Barion Pixel Cápeti és Babar: a 90-es évek rajzfilmjei – Melyikre emlékszel? – Oldal 4 – Coloré

Cápeti és Babar: a 90-es évek rajzfilmjei – Melyikre emlékszel?

2024. 09. 08.

Ma felpattanhattok velünk a nosztalgiavonatra, ugyanis a 90-es évek rajzfilmjeiből gyűjtöttünk össze nem kevesebb, mint tízet!

A bolygó kapitánya

A 90-es évek egyik szuperhőse a Bolygó kapitánya volt! Korosztályom tagjainak többsége gyűrűt szerzett valahonnan, hogy előhívja a Kapitányt. Sok esetben inkább a felnőtteknek szóltak az epizódok, hiszen az AIDS-ről is szó volt, és olyan is előfordult, hogy az ellenség maga Hitler volt!

Kimba, a fehér oroszlán

A Kimba egy manga rajzfilmváltozata, ami a 60-as években készült. Maga a manga meglehetősen depresszív hangulatú volt, de a rajzfilmben pozitívabb végkicsengést próbáltak teremteni a készítők. Ennek ellenére voltak benne gyerekként nehezen feldolgozható momentumok, például Kimba halott apja, akinek a bundáját a barlangban tartogatja.

Egyszer volt-sorozat

Az Egyszer volt-sorozat a francia Albert Barillé munkáján alapszik, hiszen ő írta és rendezte a történeteket. Az első, az Egyszer volt… az ember 1979-ben került a francia televízióba, majd olyan folytatások követték, mint a világűrről, az életről, Amerikáról, ötletekről, felfedezőkről és a Földről szóló sorozat. A karakterek visszatérőek voltak, mindig tudtuk, hogy ki a rossz, legyen szó akár történelemről vagy daganatos sejtekről.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea