Barion Pixel Járai Máté: „A mi kapcsolatunk a legzártabb a világon” – Coloré

Járai Máté: „A mi kapcsolatunk a legzártabb a világon”

2024. 04. 07.

Járai Máté saját bevallása szerint is megosztó személyiség, vannak akik imádják, mások nem bírják elviselni. Nem kérdés, hogy én melyik tábort erősítem, a vele való beszélgetés mindig olyan, mint egy régi baráttal, éppen onnan folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk. Most munkáról, szexualitásról, szerelemről, az élet aprónak tűnő mégis fontos dolgairól beszélgettünk.

Colore: Vasárnap este, amikor ez az interjú megjelenik te éppen színpadon leszel, és egy új darabot mutattok be! Mit lesz az? 

Járai Máté: Eszenyi Enikővel készítünk egy két személyes darabot. Én már nagyon régóta éreztem, hogy jó lenne, ha mi ketten együtt csinálnánk valamit, és az alapvető ötlet az volt, hogy ő rendez nekem egy önálló estet, amit akár az ország több pontjára is el tudok vinni, hogy azok a rajongók is lássanak színpadon, akik nem tehetik meg, hogy elutazzanak Győrbe vagy Kecskemétre. Sokat ötleteltünk ezen, aztán egyszer felmerült bennem, hogy ezt csinálhatnánk ketten is. Nagyon sok hasonlóság van köztünk, mindketten hatalmas energiákkal dolgozunk, ezért maga a munkafolyamat is remek volt. Több mint, másfél órán keresztül ketten vagyunk a színpadon, ami elég nagy meló, de nagyon sok hozzám közel álló dalt illesztettünk a jelenetekhez és már most nagyon nagy az érdeklődés, nyárra már több helyszínre is meghívtak minket. A hosszútávú tervünk az, hogy országosan is minél több helyre eljussunk vele.

Rtl Nyeroparos 20207340 E1606377954930

Milyen darabokban láthatunk még ezen kívül?

Rögtön ezután a Riviéra vadorzóit kezdem el próbálni. A nyolcvanas években ez egy nagyon nagy sikerű film volt, és az egésznek az az érdekessége, hogy a feleségemnek ez volt az egyik kedvenc filmje és amikor összejöttünk rögtön megmutatta mondván, hogy nekem látnom kell ezt a filmet, mert szerinte, ha lenne valaha színpadi adaptációja, akkor nekem kellene játszanom Steve Martin karkaterét. Kérem szépen eltelt húsz év és most tényleg én fogom játszani ezt a karaktert. A sztori egyébként két szélhámosról szól, akik a Riviérán gazdag nőkre vadásznak.

Színpadon nagyon régóta láthatunk, de a nagy ismertséget a médiában való szereplésed hozta meg. Te mikorra datálod ennek az idejét?

2018-ban forgattuk a 200 első randi című sorozatot, amiben a főszereplő lány legjobb barátját, egy meleg fiút alakítottam. Ennek kapcsán kezdtek el felfigyelni rám az újságírók, és egy tévés producernek is ebben a sorozatban tűntem fel, akivel később a Nyerő Párosban dolgoztunk együtt. Így tulajdonképpen a Viasaton játszott sorozatnak köszönhetem az RTL-es lehetőséget is, aminek kapcsán országosan megismertek bennünket a nézők.

Mi a Nyerő Páros negyedik évadában voltunk, és a producer már a forgatások előtt mondta, hogy sokként fog minket érni az ismertség, lesznek majd, akik nagyon szeretnek és lesznek, akik utálnak majd minket és ez így is lett. Ma már sokkal jobban bírjuk a kritikát, de az elején valóban elég kemény volt, bár én egyébként is egy megosztó személyiség vagyok, vannak akik imádnak mások ki nem állhatnak. De mivel én nem húsz évesen csöppentem bele a médiába és nem együtt nőttem fel a nézőkkel, hanem egy kialakult személyiséggel érkeztem, ezért úgy voltam vele, hogy nem szeretnék mást mutatni, mint aki vagyok. Ezért is beszéltem első pillanattól kezdve őszintén mindenről ami velem kapcsolatos.

Egyesektől talán elvettük ezt az illúziót, de nekem fontos volt, hogy megmutassam, nekem mit jelent az igaz szerelem.

Járai Máté és a szerelem

Itt a nyitott házasságra és a biszexualitásra gondolsz elsősorban?

Igen, elsősorban ezek azok a témák, amik leginkább eltérnek a megszokottól és még mindig ez a felütés a legtöbb helyen velünk kapcsolatban. Arra jöttem rá, hogy mindannyian szeretjük a klasszikus Disney illúziót, hiszünk a tündérmesékben, például abban, hogy az az igaz szerelem, ha életünk végéig rá sem nézünk másra a párunkon kívül. Egyesektől talán elvettük ezt az illúziót, de nekem fontos volt, hogy megmutassam, nekem mit jelent az igaz szerelem.

Az interjú folytatása a következő oldalon