Barion Pixel Miért hasznosak a kültéri riasztók? (X) – Coloré

Miért hasznosak a kültéri riasztók? (X)

2024. 04. 09.

Amikor szeretnénk monitorozni olyan kültéri területeinket, amelyek a hagyományosan, az épületeknél rendszerint használatban lévő eszközökkel nem megvédhetők, például hétvégi telkünket vagy mezőgazdasági területeinket, akkor olyan megoldásokat kell találnunk, amelyek megbízhatóan, a kinti körülmények között is képesek a megfelelő jelzéseket továbbítani nekünk.

A kültéri riasztó lehet az egyik opció

A Metroman.hu kínálatában mezőgazdasági kültéri riasztókat is találunk, amelyek révén tehetünk egy komoly lépést a biztonság magasabb szintre való emelése felé. Nézzük, hogyan tudják ezek a készülékek fokozni a védelmet!

A kültéri riasztók jellemzői

Egy kimondottan kültérre tervezett és gyártott eszköz esetén az egyik lényeges paraméter az időjárás viszontagságaival szembeni kiváló ellenálló képesség. Ehhez egyrészt jó minőségre van szükség, másrészt olyan anyagok alkalmazására, amelyekben nem tesz kárt a csapadék, a fagy vagy az extrém UV-sugárzás sem. A harmadik természetesen az, hogy mindez olyan kivitelben valósuljon meg, ami lehetővé teszi a strapabírást és a hosszú élettartamot.

Hiába azonban a remek kivitelezés, ha nem megoldott az állandóan elérhető áramforrás. Egy ilyen eszköznek abban az esetben van igazán értelme, ha képes folyamatosan rendelkezésre állni, éppen emiatt egy sima akkumulátor nem lesz igazán jó megoldás. Ehelyett érdemes olyan eszközt választani, ami napelemes bemenettel is rendelkezik, így azzal könnyedén összeköthető.

Ezt egészítheti ki egy külső akkumulátor, amelyhez szintén kell csatlakoztatási lehetőséggel bírnia a riasztónak. Ez az akku képes eltárolni a napelem által összegyűjtött és felhasználásra nem kerülő energiát, így a készülék akkor is állandóan üzemképes lesz, ha éppen nem ideálisak a fényviszonyok, éjszaka van, illetve vastag felhők takarják el a napot. Amennyiben van külső aksink is, a belső akkumulátor segítségével megvalósítható a szabotázs elleni védelem is.

A GSM riasztó és GSM távirányító rendszer lehetővé teszi, hogy olyan környezetben használjuk a kültéri riasztónkat, ahol nem elérhető a hálózat, s így az áram sem. Így válik alkalmassá tanyák, mezőgazdasági területek vagy akár méhészetek védelmére is.

Mit kínál még számunkra egy kültéri riasztó?

A helyszínre kitelepített, külön felügyelettel nem ellátott kaptárak, a mezőgazdasági gépek és egyéb értékes eszközök lopását hivatott ellátni ez a készülék. A központi egységhez több zóna is hozzákapcsolható, ezekhez tudjuk hozzákötni a szakadószálakat vagy érzékelőket. Egyetlen bemenetre azonban nemcsak egy, hanem sok, akár 100 nyitásérzékelőt is csatlakoztathatunk, amelyek aztán riasztás esetén a mobiltelefonunk segítségével tájékoztatnak bennünket.

A Metroman.hu kínálatában beszerezhető készülékek akár saját kezűleg, a laptopunk alkalmazásával beprogramozható, ennek megfelelően teljesen az elvárásainkhoz tudjuk igazítani.