Barion Pixel Lehet-e klasszikus bútort tenni modern nappaliba? (X) – Coloré

Lehet-e klasszikus bútort tenni modern nappaliba? (X)

2024. 04. 01.

A mai otthonokban leginkább a modernebb stílusirányzatok uralkodnak – minimalista, skandináv, art deco stb. –, így azt gondolnánk, a klasszikus ülőgarnitúrák nem is valók ilyen nappalikba. Pedig tévedünk, mert a hagyományos kialakítású bútorok is igazán jól illenek egy trendi helyiségbe.

A titok sokszor az anyagválasztásban vagy a színhasználatban rejlik. Ha megnézed a VIP Kanapé webáruház ülőgarnitúráinak kínálatát, láthatod, hogy a választék milyen széles, és eláruljuk, hogy a legtöbb bútordarab egyedi igényekre szabható!

Az örök klasszikus: a bőrkanapé fotellel

Ha modern nappaliba keresel klasszikus ülőgarnitúrát, akkor először mindenképp a valódi bőrből készült bútoroknak kell eszedbe jutniuk. Ezek a modellek időtállóak, elegánsak és nagyon praktikusak is.

Nemcsak a takarításuk, tisztán tartásuk egyszerű, hanem azért is jó választás egy ilyen bútor, mert csodás illatot áraszt. A természetes alapanyag mindig is népszerű volt, és a jövőben is az lesz.

A bőr ülőgarnitúra lehet modern kivitelű, és többféle szín közül is választhatsz. A Casino 3+2+1 modell például a VIP Kanapé oldalán fekete és fehér színben is elérhető. A bútor nem ágyazható, elsősorban a kellemes beszélgetésekhez kínál helyet. Már ránézésre is a luxus érzetét kelti, nagyon dizájnos, mégis elegáns darab.

A Chesterfield stílusban készült bútorok

Vannak még olyan típusú ülőgarnitúrák, amelyek szintén nem mennek ki a divatból, mindegy, hogy milyen évet írunk. A Chesterfield stílusban készült bútorok éppen ilyenek: már a 19. század óta hódítanak.

Az Imperial 3+2+1 ülőgarnitúra is remekül mutat egy 21. századi nappaliban. Minden polgári stílusú nappaliba ideális, hiszen szürke színben kapható a fent említett webáruházban. E bútoroknak a különlegessége, hogy a háttámla és a hengeres karfa azonos magasságú. A szegélyezés szegecselt, a kárpitozás mélygombos.

A modell méretei a következők:

  • 3-as kanapé: 224 x 90 cm
  • 2-es kanapé: 194 x 90 cm
  • Fotel: 107 x 90 cm

Kérhető fix és ágyazható verzióban is, akár mindkét kanapé lehet kihúzható. Így tehát a vendégágyról sem kell lemondanunk akkor, ha klasszikus bútorra vágyunk.

A modern ülőgarnitúrák jellemzői

A relax funkcióval ellátott modellek is egyre népszerűbbek a vásárlók körében. Bár első ránézésre ezek is úgy néznek ki, mint a klasszikus ülőgarnitúrák, azonban sokkal kényelmesebbek azoknál, hiszen az ülőrészek támlái hátradönthetők, a lábtámasz pedig felemelhető. Igazán jólesik egy ilyen kanapén vagy fotelben a pihenés!

Ha pedig ragaszkodunk a hagyományos ülőgarnitúrához, de egy modern nappaliba tennénk azt, akkor az anyagválasztást érdemes megfontolni. Szerencsére ma már vízlepergetős, állat- és gyerekbarát szövetek közül is választhatunk.

Érdemes olyan webáruházban leadni a rendelést, ahol nagy a kínálat és a fentebb felsorolt lehetőségek közül lehet választani. Egyedi igényekre szabott bútorokkal otthonosan rendezhető be a nappali, és egyszerre fog teljesülni mindkét vágyunk: meglesz a modernitás és a klasszikus kinézethez is ragaszkodhatunk.