Barion Pixel Hogyan zajlik egy vidékre történő költözés? (X) – Coloré

Hogyan zajlik egy vidékre történő költözés? (X)

2023. 12. 08.

Feladni a régi életünket és valami újba belevágni nem könnyű dolog. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nincs mit tenni, be kell vállalni a vidéki költözést, ez pedig általában magával hoz némi feszültséget akár pozitív, akár negatív értelemben. Ha a változást mi magunk választottuk azért, mert szeretnénk kiszakadni a nagyvárosi miliőből és helyette vidéki nyugalomra vágyunk, akkor várakozással teli lesz a költözés körüli időszak.

Ahhoz, hogy minél kevesebb dolog miatt kelljen izgulni, már időben fel kell venni a kapcsolatot a költöztető céggel, így ez a terület a továbbiakban már nem fog gondot okozni.

A költözés előkészítése

Nagyon fontos az, hogy mindig időben kérjünk árajánlatot, hiszen a legjobb, ha kiváló ár/érték arányú tehertaxi szolgáltatást tudunk igénybe venni, olyat, mint például a Promove. Ehhez a lehető legnagyobb pontossággal fel kell mérnünk a költöző dolgok mennyiségét és fajtáját. Írja össze, hogy milyen háztartási gépei vannak, főleg a nagy és nehéz gépeket, mint a hűtő, a mosógép, a szárítógép, a tűzhely, a mosogatógép, hordozható kandalló.

Emellett a sérülékeny műszaki cikkeket is vegye számba, a tévéket, számítógépeket, hifi tornyot, valamint a műtárgyakat, festményeket, szobrokat és törékeny holmikat. Azt is jelezni kell az árajánlat kérésekor, hogy hány dobozt és zsákot kell szállítani és milyen bútorok vannak a lakásban. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy honnan hová fog történni a szállítás, mivel az az árajánlat egy jelentős tétele lesz.

Az összepakolás

Mielőtt bármit is összepakolna, gondolja át, hogy biztosan mindent el akar-e vinni. Nincs is jobb alkalom egy kis szelektálásra, most könnyen megszabadulhat a már nem használt, eltört, működésképtelen holmiktól. Ezeket a költöztető cég lomtalanítási szolgáltatása révén is el tudja szállíttatni, ezáltal kevesebb dolgot kell az új helyre vinni.

Ha kiválogatta a szükségtelen lomokat, akkor kezdődhet a dobozolás és a bútorok szétszerelése, melyhez szintén kérhet segítséget a költöztető vállalkozástól. Ezáltal biztos lehet benne, hogy ez a művelet szakszerűen lesz elvégezve, a bútorok összes alkatrésze meglesz, és az összeszerelés is problémamentesen meg fog történni.

A költözés napja

A megbeszélt napon a szállító cég munkatársai leparkolnak a ház elé. Ha a parkolás nehézkes, akkor érdemes részükre parkolóhelyet foglalni. Felmennek a lakásba, megbeszélik a tudnivalókat, majd óradíjas költöztetés esetében elindítják az időt és elkezdik a pakolást. Ha dobozolást vagy bútorszerelést is rendelt, akkor azzal kezdenek. Ezután mindent felpakolnak a teherautóra, rögzítik a rakományt, majd a lehető legrövidebb és leggyorsabb úton elindulnak a vidéki célpontra. Nagyon lényeges, hogy itt is várnia kell valakinek az autót, aki beengedi a szállítókat és megtörténik a lepakolás, majd az időmérés leállítása után a végső elszámolás.

A vidéki költözés egyáltalán nem nehezebb, mint a helyben történő szállítás, hiszen a profi szállító cégek minden nehézséget tökéletesen megoldanak.