Barion Pixel Hogyan lehet egy kis lakás terét megnövelni átalakítás nélkül? (X) – Coloré

Hogyan lehet egy kis lakás terét megnövelni átalakítás nélkül? (X)

2023. 10. 22.

Gyakori kihívás a garzonok, kisebb lakások esetén, hogy mégis hogyan lehetne a rendelkezésre álló területből még többet “kifacsarni”. Megvan a maguk hangulata ezeknek az ingatlanoknak is, mivel meghittek, kuckósak. Azonban gyakran nehézséget tud okozni az, hogy egyszerűen nincs elég hely.

Térnövelő megoldások

Érdemes már az elején tisztázni, hogy itt nem olyan megoldásokról beszélünk, amikor ki kell ütni legalább egy falat a négyből, vagy ideje egy nagyobb házba, lakásba költözni.

A térérzet nagyon sokat számít otthonunkban, amit befolyásolni lehet többféle módszerrel. Az ablak is nagy szerepet játszik ebben, ezért is érdemes szétnézni a PET-RO Nyílászáró termékei és szolgáltatásai között.

Egy világosabb, természetes fénnyel ellátott szoba alapból nagyobbnak tűnik, mint egy sötét zug. Ha minél több fény jut egy helyiségbe, azzal máris tehetünk egy lépést a kellemesebb térérzet érdekében. Ez nagyobb méretű ablakokkal érhető el, ami tágasságot fog biztosítani otthonunk számára. Az érzéki csalódás minden esetben hatásos lesz, teljesen más érzés lesz belépni az adott szobába, mint előtte.

Egybenyitható a kint és a bent? Ezzel a kérdéssel arra gondolunk, hogy egy szép nagy erkélyajtó beépítése is nagy segítséget tud jelenteni. Ha van erkély, terasz, akkor ahhoz kivezető nyílászáró is tartozik.

Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan milyen ajtó vagy ajtó-ablak kombinációja vezet ki oda. Itt is fontos, hogy minél nagyobb, annál több fényt fog beengedni otthonunkba, ami azt jelenti, hogy a teret is növelni tudjuk. Ha rendelkezik szúnyoghálóval a nyílászáró, akkor jó idő esetén nyugodtan kitárhatjuk az ajtót, ablakot. Ezt érdemes minden esetben használni, függetlenül attól, hogy csak pár négyzetméter az erkély, vagy csak egy kilépő méretű.

No Ablakot Nyit
Forrás: Petronyilaszaro.hu

A belső terület kialakítása is fontos

Ilyen például az is, hogy nem mindegy, milyen színeket használunk. A világos színek kivétel nélkül képesek növelni a térérzetet, a sötét árnyalatok ezzel szemben összehúzzák azt. A falak színét és a textíliák, függönyök árnyalatát is érdemes ehhez igazítani. A letisztult stílusvilág minden otthonban nagyon jól néz ki, mérettől függetlenül. Egy igazán időtálló választásról beszélünk.

Kintről rengeteg fény érkezik be, bent pedig világos árnyalatok fogják azt fogadni. A függönyválasztást is érdemes ezzel összhangban megejteni.

Szakember segítségét is igénybe vehetjük

Különösen igaz ez, ha úgy döntünk, ideje nagyobb, jobb nyílászárókat beszerelni. Ma már számtalan megoldás közül lehet válogatni, amelyek ideális kiegészítői lehetnek otthonunknak. Természetesen nem csak a megjelenésben, a térérzetben segítenek a minőségi nyílászárók, de a funkcionalitásuk is legalább ilyen fontos.

Az energiahatékonyság, hangszigetelés elengedhetetlen napjainkban. Egy ideális nyílászáróval komfortosabb, tágasabb, kényelmesebb lesz otthonunk, ráadásul még a rezsiszámlán is faraghatunk.