Barion Pixel Használjon bátran korszerű villanybojlereket (X) – Coloré

Használjon bátran korszerű villanybojlereket (X)

2023. 11. 02.

Az elektromos vízmelegítők kapcsán sokak reakciója az, hogy a mai energiaárak mellett kész öngyilkosság, azonban a korszerű villanybojlerek kis energiaráfordítással üzemelnek, és különféle méretekben elérhetők, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

A meleg víz nyújtotta kényelem ma már alapvető elvárásunk otthon, azonban a komfortérzetünk több tényező függvénye, növelése érdekében mindent elkövetünk. Elsősorban a kellemes levegő-hőmérséklet az, amit a lakásokban elvárunk, de a meleg víz mindig és minden körülmények közötti rendelkezésre állása is jelentősen fokozza. A melegvíz-készítés klasszikus készüléke a bojler, amely a felmelegített vizet a használatig tárolja, így nemcsak utánfűtést igényel, de hőveszteséggel is járhat. Egy korszerű villanybojler minimális energiaráfordítással akár 85°C-os, és akár 1000 l víz tárolására, így családi házak mellett társasházak melegvíz-igényének kiszolgálására is alkalmas.

Mekkora villanybojlerre van szükség?

Meleg vízre a lakás több helyiségében és akár egyszerre is szükség lehet, amely igényt az átfolyós vízmelegítők nem tudnak biztosítani, azonban a melegvíz-tárolós bojlerek igen. Megbízható, hatékony és könnyen kezelhető megoldást kínálnak, energiahatékonyak, kompakt kialakításúak, tartósak, így hosszú távú befektetést jelentenek.

A különböző méreteknek köszönhetően szűkös hellyel rendelkező kis helyiségekbe éppúgy telepíthetők, mint nagyobbakba. Méretét a vízhasználati szokások figyelembevételével érdemes kiszámolni, általánosságban fejenként 40-50 l meleg vízzel kell kalkulálni.

Miért jó választás egy villanybojler?

A vízmelegítő készülék nemcsak kényelmes, hanem energiatakarékos is, így megfelel a modern otthonok követelményeinek. Csak annyi elektromos áramot fogyaszt, amennyi a víz felmelegítéséhez feltétlenül szükséges. A precízen szabályozható, hatékony hőszigeteléssel ellátott korszerű készülékek minimalizálják az energiaveszteséget, ezáltal csökkentik a fűtési költségeket, továbbá kényelmesek, ugyanis lehetővé teszik a vízhőmérséklet pontos beállítását.

Egy megfelelően méretezett elektromos vízmelegítő sokoldalúan használható, nemcsak lakások, hanem intézmények, irodák, szállás- és vendéglátóhelyek, kórházak melegvíz-igényét is ellátja.

A villanybojlerek előnyei

Egyes korszerű készülékek akár a szolár rendszerhez vagy más, zöldenergiát hasznosító készülékhez is csatlakoztathatók, ezáltal még inkább kímélik a környezetet, illetve egyszerre több vízvételi hely ellátását is megoldják.

Egy villanybojler telepítése és beüzemelése egyszerűbb és olcsóbb, mint egy gázkészüléké, ugyanis csak elektromos hálózatot igényel, nem engedélyköteles.

Válasszon igényeinek megfelelő, tartós és megbízható elektromos készüléket otthona melegvíz-igényének kielégítésére!