4 felesleges dolog, amit mindenképp dobj ki, ha letisztultabb lakást akarsz

Mindenkinek vannak olyan dolgai az otthonában, amelyeknek már réges-régen a szemetesben kellett volna landolniuk, de valamiért csak nem sikerül eltüntetni őket.

Forrás: Unsplash

Sőt, mi több az évek során még ragaszkodunk is a meglétükhöz, holott sok lakberendező szerint érdemes lenne ezektől megszabadulni, – még, ha nehéz döntés is – ugyanis nemcsak a lakásnak, de a lelkednek is jót tesz némi szortírozás. De előtte eláruljuk, hogy melyek azok a feleslegesnek mondható lakáskellékek, amelyek mindenki számára ismerősek lehetnek.

Dísztányérok és szuvenírok

Persze, nagyon jó dolog, ha egy külföldi utazásról hazaviszel egy-egy emléket, de az lehetőleg egy mágnes vagy egy bögre legyen. A tradicionális, kézzel fonott szőnyegek, szobrok vagy fapapucsok legyenek száműzve a pincébe.

Zacskóhegyek

Ajándékszatyrok, nejlonzacskók, díszdobozok igazi porfogók és még környezetszennyezőek is. Vásárláshoz szerezz be egy nagyobb vászontáskát, a többit pedig gyűjtsd egy dobozba, hiszen, ki tudja mikor lesz rá szükséged, akár egy szülinap alkalmával.

Használt parfümös üvegek

Furcsa, de szinte mindenki elfelejti kidobni az üres parfümös üvegeket pedig semmilyen funkciót nem töltenek be. Ha annyira a szívedhez nőtt az illat, inkább rendelj egy újat, de az üreset semmiképp se tarts meg „emlékbe”.

Ezeréves gyertyatartók

Szerencsére már bárhol lehet kapni üveges illatgyertyákat, amelyek sok szempontból jobbak a sima gyertyatartóknál. Legfőképpen azért, mert kevésbé áll meg rajtuk a por és igényesebb hatást is keltenek a lakásban.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mi szükséges a baba nyugodt alvásához és mi nem?