Nem szívesen vásárolnál növényt? Szerezz!

2021. 01. 17.

A természet tele van szebbnél szebb növénnyel, éppen emiatt döbbenhetünk meg, hogy a kertészetekben milyen árakat képvisel egy-egy növény.

A szép nem feltétlenül azt jelenti, hogy csakis méregdrága lehet. Igaz lehet ez bármire. A kerti növények nem mindegyike olyan exkluzív, amelyért jócskán a zsebünk mélyére kell nyúlni. Természetesen lehetséges úgy is, de a gyönyörű, buja, virágzó kert kialakításához nemcsak pénzre van szükség.

Noveny 1
Forrás: pixabay.com

Tanulmányozás, kutatás

A növényeket különbözőképp lehet szaporítani és a gondozásuk is másfajta odafigyelést igényel. Ha hozzájutottunk egy olyan növényhez, amelyből többet szeretnénk, akkor keressük meg annak fajtáját, tudjunk meg minél többet arról és járjunk utána, hogyan lehet eredményesen szaporítani. Az internet és a kertészeti szakkönyvek nagy segítséget tudnak nekünk adni ahhoz, hogyan tudjuk a legjobbat kihozni a növényeinkből.

Noveny 2
Forrás: pixabay.com

Növényszerzés ingyen

A gyönyörű kert kialakításának fontos szereplői a növények, amelyekhez boltokban, kertészetekben is hozzájuthatunk, de más alternatíva is létezik. A szomszédban van olyan, ami nekünk tetszik? Ha jó viszonyt ápolunk a közelünkben élőkkel, akkor valószínűleg annak sincs akadálya, hogy egy-egy növényre így tegyünk szert. Ugyanezt megtehetjük a családtagjainkkal, barátokkal. Ha látunk valamit, ami tetszik, hát kérdezzük meg, hogy nekünk nem jutna-e abból?

A növényszerzés másik ingyenes módja, ha a természetben tudatosabban tett sétánk alkalmával összegyűjtünk olyan növényeket, amelyeket a saját kertünkben is szívesen látnánk. Arra azonban ügyeljünk, hogy a környezetet ne károsítsuk meg tevékenységünkkel.

Noveny 3
Forrás: pixabay.com

… és olcsóbban

Piacon, helyi termesztőktől vagy akár egy kertészet olcsóbb termékei között is válogathatunk. Ha pénzt is adunk ki növényekre, nem mindegy, hogy mennyit. Aztán megoldás lehet a csere is. Az internet ebben is segítségünkre lehet. A növényszeretők közösségi oldalakon is megtalálhatják egymást. Tanácsot, segítséget remélhetnek egymástól, de a kár a cserélés helyszíne is lehet.