Barion Pixel Zöld esküvő: 9 tipp, hogy környezetbarát legyen az esküvőd – Coloré

Zöld esküvő: 9 tipp, hogy környezetbarát legyen az esküvőd

2023. 09. 02.

Az esküvőd életed legnagyszerűbb napja lehet, de a kidobott papírból készült dolgok, a megmaradt felesleges élelmiszerek és a szemétbe hajított virágmaradványok miatt az egyik legpazarlóbb nap is lehet. Nyilván nem akarjuk, hogy kihagyd a bulit, vagy lemondj ezekről a gyönyörű részletekről, de ha környezetbarát szeretnél lenni, fontold meg egy zöld esküvő megrendezését.

Mi az a zöld esküvő?

A zöld esküvő, más néven környezetbarát vagy fenntartható esküvő, olyan ünneplés, ahol a pár megpróbálja csökkenteni az esemény környezetre gyakorolt ​​hatását. Manapság rengeteg zöld esküvői ötlet létezik, környezetbarátabb esküvői dekorációk, valamint zöldebb étkezési lehetőségek, meghívók stb. A zöld esküvő megtervezése nem feltétlenül nehezebb, mint egy kevésbé környezetbarát esemény megszervezése. Összeszedtünk néhány ötleltet!

zöld esküvő
Kép forrása: Pexels / Jonathan Borba

1. Vintage gyűrű

Vásárolj vintage gyűrűket. Ahelyett, hogy felkeresnéd a legközelebbi ékszerészt, fontold meg egy gyönyörű retro gyűrű újrafelhasználását, amely egyedi és környezetbarát lesz. Keress egy családi örökséget, vagy vásárolj egy hagyatéki ékszerboltban egyedi darabokat. Akár be is olvaszthatod az aranyat, vagy egy meglévő gyémántot is beilleszthetsz egy új gyűrűbe.

2. Gondold át, kit alkalmazol

Létfontosságú, hogy olyan szállítókat alkalmazz , akik maguk is törődnek a fenntarthatósággal, és hajlandók együttműködni veled annak érdekében. Azok az dolgozók, akik osztják a véleményedet, sokkal könnyebbé teszik az esküvőszervezést.

Ha esküvőszervezőt veszel fel, vele is tudasd, hogy zöld esküvőt szeretnél, így ő is úgy fogja megtervezni a nagy napodat. Ha pedig számára ez nem megfelelő, jobb, ha már az elején kiderül.

3. Kevesebb vendég, zöld esküvő

Bár csábítónak tűnhet mindenkit meghívni a különleges napra, minél kisebb a vendéglista, annál kevesebb hulladék keletkezik. Ha éppen az esküvőtervezési folyamatban vagy, és nem tudtok a pároddal megegyezni, hogy kiket töröljetek a vendéglistáról, használjatok kategóriákat. Közvetlen családtagok, közeli rokonok, tágabb értelemben vett rokonok, közeli barátok, családi barátok, munkatársak, ismerősök, gyerekek stb. Ezután rangsorold a kategóriákat fontossági sorrendbe, és kezdd el alulról kihúzni az embereket.

zöld esküvő
Kép forrása: Pexels / Clem Onojeghuo

4. Virágok

Néhány ember belenyugszik abba a hamis biztonságérzetbe, hogy a virágok természetesek, nem okozhatnak környezeti problémát. De ez valójában nem teljesen igaz. A virágokat gyakran olyan országokból hozzák be, ahol az éghajlat jobban kedvez a növekedésnek, vagy arra kényszerítik őket, hogy szezonon kívül növekedjenek, és ennek következtében nagy mennyiségű energiát használnak fel.

A helyi virágüzletekkel együttműködve a szezonális virágok és zöldek felhasználása jelentősen csökkenti a zöld esküvőd karbonlábnyomát. Ne ragaszkodj bizonyos virágokhoz és színekhez, legyél egy kicsit rugalmasabb a kérdésben.

/otthon/haztartas/zold-eskuvo/