Barion Pixel Milyen Nespresso kávégépet vegyek? (X) – Coloré

Milyen Nespresso kávégépet vegyek? (X)

2022. 10. 20.

A Vertuo, Citiz, Essenza és Inissia fantázianavek nem igazán adnak megfelelő támpontot, hogy ki tudjuk választani a Nespresso kávéfőzők közül a számunkra legmegfelelőbb modellt. Rövid cikkünkben segítünk eligazodni a Nespresso gépek útvesztőjében.

Mi a különbség?

A Nespresso kávéfőzők univerzumán belül jelenleg két irányvonal van jelen, amely különbözik a kapszulák fizikai méretében és a kávékészítés folyamatában. Az egyik a Vertuo sorozat a másik pedig az Original, amelybe az összes többi gép (Essenza, Inissia stb.) tartoznak.

A Vertuo kapszulák könnyen megkülönböztethetők a klasszikus Nespresso kapszuláktól, öblösebb, nagyobb podokról van szó. Kávékészítés folyamán komoly centrifugális erők hatnak a kapszulára, amely nagy fordulatszámmal pörög a kávéfőző belsejében. Ez a szabadalmaztatott CentrifusionTM technológia. A különbség elsősorban a crema réteg minőségében és állagában mutatkozik meg. A Vertuo gépek crema habrétege könnyed és lágyabb, mint az Original kapszulák esetében.

 További igen lényeges különbséget a kapszula kínálatban találunk. Míg az eredeti Nespresso kapszulák Vertuo vs. Original kínálata kiegyensúlyozott, a különbséget a kompatibilis kapszulák kínálata teszi ki. A méltán híres Starbucks, L’OR, Davidoff márkákkal kötött együttműködés által az Original kapszula választék sokkal szélesebb.

Azonban a Vertuo kapszulák közt találni olyan érdekességeket, mint a Carafé, amely egy 535 ml-es kávéital, amely tulajdonságaiban a filteres kávéra hajaz és csak Vertuo kávégéppel lehet elkészíteni.

Mi a közös?

A kapszulás kávéfőzőkre jellemző, egy gombnyomásos kávéital készítés természetesen az összes Nespresso gép esetében adott. A kávéfőző értelmezni tudja a kapszula vonalkódjában rejlő információkat és azok alapján adagolja a vizet és határozza meg a kávékészítés idejét.

További hasonlóság tapasztalható a fenntarthatóság és környezettudatosság terén. Mindegyik Nespresso kapszula újrahasznosítható és leadható a Nespresso üzleteiben. A Vertuo és Original kapszulák is alumíniumból készülnek, amely anyag aránylag könnyen és teljes mértékben újra felhasználható.

Nespresso kávégép összegzés

Amennyiben ki szeretnéd használni a Nespresso mérnökök által fejlesztett összes kifinomult kávékészítési technológiát, nem vagy hajlandó kompromisszumokat kötni és a legjobbat szeretnéd, akkor a Vertuo lesz az ideális Nespresso gép számodra.

Azonban, ha egyéb más gyártók kávéit is ki szeretnéd próbálni vagy nincs a közeledben Nespresso bolt, jobban jársz egy Citiz vagy Essenza modellel.

Nyitókép forrása: Pexels.com