Barion Pixel Milyen létrát vegyünk? (x) – Coloré

Milyen létrát vegyünk? (x)

2022. 09. 27.

Az ember talán nem is gondolná milyen sokféle létra közül lehet válogatni. Nemcsak az ipari használatra, hanem a háztartási felhasználásra szánt létráknál is széles a kínálat. Ebben a cikkben megnézzük, milyen létrákat érdemes beszerezni a különböző igények, felhasználási módok szerint.

Mi alapján válasszunk létrát?

Először is azt kell átgondolni, mi lesz a felhasználás célja. Egyszerű, otthoni létrát keresünk, amivel elérhetjük a felső polcot, vagy professzionális eszközt, például építkezésre? Egy klasszikus létra könnyen mozgatható, praktikus, és ideális az általános otthoni munkálatok (pl. festés) elvégzésére is. Igaz, itt sem mindegy, milyen teherbírással, vagy épp magassági fokkal rendelkezik az adott eszköz. Ipari területeken, építkezéseken viszont gyakran még magasabbra kell felmászni és komplexebb típusokra van szükség.

A létra nem olyan, mint például a csavarhúzó, ami bárhol elfér. Ami viszont közös bennük, hogy mindkettő alapvető szerszám a háztartásban. Praktikusság szempontjából sem mindegy, hogy döntünk, de más tényezőket is érdemes figyelembe venni a megfelelő létra kiválasztása során. Az egyik, ha nem a legfontosabb szempont természetesen a biztonság.

Milyen létrákat különböztetünk meg?

Nézzük is meg, milyen típusait különböztethetjük meg a létrának:

  • Falétra: ezek a klasszikus példányok, melyek strapabíróak, és hosszú távon jó szolgálatot tesznek.
  • Összecsukható létra: praktikus, remek darab, hiszen kis helyen is elfér, így tárolásnál és szállításnál is könnyebb dolgunk lesz. A szükséges magasság is beállítható rajta.
  • Univerzális létra: igazán sokoldalú termékről van szó, ami jól terhelhető, jól átalakítható. Támasztásra, összecsukásra egyaránt alkalmas.
  • Támasztólétra: egyszerű, mégis nagyon hasznos típus, ami csak egy ággal rendelkezik. Szűkös helyeken kifejezetten jól jöhet, ahol nem férnénk el egy két ággal rendelkező, klasszikus létrával.
  • Tolólétra: nagyon hasonlít a támasztólétrához, sőt, lényegében annak továbbfejlesztett verziója. Hasznunkra válhat, ha még magasabbra kell felmászni, ugyanis tartozik hozzá egy olyan rész is, amit még feljebb lehet tolni szükség esetén.

Az alumínium létra előnyei

Az összes létra közül érdemes megismerkedni az alumínium létrával is, amely számos hasznos tulajdonsággal bír. Könnyű, egyszerűen mozgatható, magassága állítható. Tökéletes, ha villanykörtét kell cserélni, de nagyobb munkáknál, akár festésnél is jó szolgálatot tesz. Kültéren, ház körüli feladatoknál szintén nagy hasznát vesszük.

Egyes darabok kifejezetten nagy teherbíró- és ellenállóképességgel rendelkeznek. Az alumínium létra háztartási és professzionális felhasználásra egyaránt jó választás.

létra
Forrás: Zákány Szerszámház

Ha már a létra sem elég magas: guruló állvány

Természetesen előfordulhatnak olyan esetek is, amikor hiába a magas, „többfunkciós” létra, mint amilyen a tolólétra, szükség van a nagyobb magasságok elérésére. Ilyenkor például egy ipari területeken kifejezetten népszerű guruló állvány beszerzése válhat indokolttá.

Létra és egyéb kiegészítők vásárlása a Zákány Szerszámháztól

Legyen szó létráról, vagy egyéb szerszámvásárlásáról, a megbízható szerszámbolt elsődleges szempont. A Zákány Szerszámház széles kínálatában többféle létra típus is fellelhető, amelyek mellé akár állványokat, fellépőket is be lehet szerezni.

Amennyiben további kérdés merült fel, kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, akiktől a garanciával, rendeléssel és átvétellel kapcsolatban is lehet érdeklődni.

Borítókép forrása: Freepik