Fogadjunk, hogy ezeket kihagyod a takarításból!

2021. 01. 18.

Hiába igyekszünk alaposan takarítani, van néhány hely, ami rendszeresen kiesik a látókörünkből.

Ha azt hiszed, hogy mindent kitakarítottál, benéztél az ágy alá és a szőnyegeket is kiráztad, van egy rossz hírünk: néhány helyet tuti nem vettél számításba. Íme öt dolog, amit te is biztosan kihagysz a takarításból:

Lábtörlő

Bizony, a legtöbb koszt kintről hozzuk be, és rengeteg piszok marad a lábtörlőn is, ami biztosan nem az első gondolatod takarítás során. Minimum egyszer havonta rázzuk ki és mossuk át alaposín fertőtlenítővel!

Takarítóeszközök

Bizony bizony, azt is rendszeresen tisztítani kell, amivel takarítunk. A legegyszerűbb, ha rögtön takarítás után forró vízzel kimossuk a szivacsot, törlőrongyot, felmosót, havi egyszer pedig alaposan fertőtlenítsük át őket fertőtlenítőszerrel vagy ecettel. A szivacsokat nhány havonta cseréljük le.

mobile phone 4988668 640
Forrás: Pixabay

Távirányító

Rendszeresen megfogjuk a tévé vagy az egyéb berendezések távirányítóját, de tisztítani ritkán szoktuk, pedig rengeteg baktérium melegágya. Ne felejtsük el a billentyűzeteket, mobiltelefonokat is tisztítani!

Villanykapcsolók és csengő

A távirányítóhoz hasonlóan a kapcsolókat is rengetegszer használjuk, de a takarításból rendszeresen kimaradnak. Nagytakarításnál töröljük át őket fertőtlenítő kendővel, de ne hagyjuk ki a csengőt sem!

Sminkeszközök

A fürdő ragyog, de a sminkeszközöket nem tisztítod? Ismerős, ugye? Pedig rengeteg baktériumot vihetünk fel az arcunkra a nem tisztított sminkeszközökkel. Ezeket nem csak tisztán tartani érdemes, de rendszeresen le is kell cserélni.