Dekoráld az otthonod festett kövekkel!

2021. 03. 01.

Kertbe és lakásba egyaránt szuper ötlet a saját készítésű kavicsdísz!

A szép kövek nyugalmat és állandóságot sugároznak, ha pedig mi magunk festjük ki őket, méltó díszévé válhatnak akár a kertnek, akár a szobának. Dolgozhatunk festékkel vagy filccel, a mintáknak pedig csak a saját fantáziánk szab határt. Gyerekszobába készíthetünk mesefigurákat vagy vicces, színes motívumokat, a nappaliba festhetünk Mandalát vagy színezhetjük őket a bútorokhoz passzoló színekkel és nonfiguratív mintákkal. Íme néhány tipp és segítség a festéshez:

Kiválasztás

Már a séta során úgy válasszuk ki a köveket, hogy egyrészt sima felületűek legyenek, másrészt pedig a méretük és formájuk passzoljon az elképzeléseinkhez. Akár inspirálódhatunk is a formák láttán. A világosabb színűekre könnyebben használhatod a sötét festéket, a sötéteket pedig világosra tudod jól festeni.

Előkészítés

Festés előtt alaposan tisztítsuk meg a köveket egy körömkefével vagy fogkefével, majd töröljük szárazra.

Alapozó festés

Egy sötétebb kőnél különösen érdemes megfontolni az alapozást. A világos és meleg színek, mint a sárga, különösen alkalmasak alapozáshoz, csak arra ügyelj, hogy mindig várd meg, míg megszárad az alapozó réteg a további festés előtt.

Eszközök

Filcekből és ecsetekből mindenképp szerezzünk be többféle méretet az apróbb és nagyobb mintákhoz. Rögzítő lakkot is használjunk, főleg, ha a kert díszének szánjuk a kifestett köveket!

Íme egy Mandala-mintás videó:

Borítókép forrása: Pixabay