Csak természetesen! A legjobb tisztítószerek, méghozzá a konyhádból

Régebben szinte elképzelhetetlen volt az életünk a különféle vegyszeres tisztítószerek nélkül, az elmúlt években mégis azok a dolgok kezdtek teret nyerni, amelyek természetes mivoltukban is hatékonyak.

Forrás: Unsplash

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy sokkal környezetbarátabbak, illetve az egészségünkre sincsenek rossz hatással, amit a kemikáliákkal teli vegyszeres termékekről már nehezen lehet elmondani. Ettől függetlenül az elmúlt évben még elengedhetetlenebb lett az alapos fertőtlenítés, amit akármivel nem lehet elérni. Kávézacc, citrom, ecet és még sorolhatnánk hány olyan dolog van, amelyek igencsak jól jönnek az otthoni takarítás során és csak egy karnyújtásnyira vannak.

Nagyszerű súrolószer, magába zárja a kellemetlen szagokat és fertőtlenítő hatású.

Kávézacc

Feloldja a tűzhelyre ragadt szennyeződéseket és kisebb zacskóba öntve szagtalanítóként is jól alkalmazható. Erős csersavtartalma miatt pedig képes megszüntetni a dugulást.

Citrom

Ez a sokoldalú gyümölcs nemcsak a magas C-vitamin tartalma miatt olyan értékes, hanem a fertőtlenítő hatása miatt is.

Ecet

Nagyszerű vízkőoldásra, fertőtlenítésre és elpusztítja a penészgombát is. Elsősorban a fürdőszoba takarításához hasznos.

Tealevél

A használt tealevelet semmiképp se dobd ki, ugyanis csodásan lehet vele tisztítani a szőnyeget. Mindössze annyit kell tenned, hogy a nedves leveleket szórd a szőnyegre, majd néhány perc múlva porszívózd fel.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mesék 30 felett – Miért szeretjük felnőttként is az animációs filmeket?