Barion Pixel Tavasz, nyár… kert! Képzelje el, látogasson el, valósítsa meg! (x) – Coloré

Tavasz, nyár… kert! Képzelje el, látogasson el, valósítsa meg! (x)

2023. 06. 01.

A győri Kaiserstein galéria ad otthont annak az akár esős napon is családi programként megtekinthető kerti enteriőr kiállításnak, amely gyakorlatilag valós körülmények között, a legújabb trendek szerinti ötletekkel, modellekkel, tervezési tanácsadással és a legdivatosabb színekkel várja látogatóit.

Mire lehet számítani? Akinek nincs koncepciója, inspirálódhat, aki pedig konkrét elképzeléssel jön, olyan ötletekkel távozhat, amelyek hozzáadnak a már megálmodott tervhez –ezt kínálja 400 négyzetméteren a győri Leier City Center területén található 4 évszakos galéria. A térkövek, burkolólapok, falazó- és kerítéselemek tematikusan, valós körülmények között tekinthetők meg.

Grillsaroktól egy egész házig

A színes termékpaletta fontos eleme az alapvetően teraszburkolásra használt, azonban mutatós grillsarok kialakításához is kiválóan alkalmas lapburkolatok és térkövek választéka. Ezek járdák, garázsfeljárók kialakításához is tartós és esztétikus megoldást kínálnak, így a nagyobb terhelésnek kitett részek megépítésére azonos burkolatokat használhatunk, mint a kert többi részében. Lehet az medenceburkolat, kerítéselem, de rábukkanhatunk számos olyan különlegességre is, amelyre elsőre talán nem is gondolnánk.

Jó példa erre a gondolatébresztő magaságyás installáció, amely olyan Durisol elemekből áll össze, amelynek alapanyaga újrahasznosított faforgács. De miért olyan népszerű ez a 100%-ban környezetbarát anyagból kialakított elem az építkezők, felújítók körében? Mert több kedvező tulajdonsága és funkciója mellett építhető belőle kerítés, amely funkcionálhat zajárnyékoló falként, vagy a termék páratechnikai adottságaiból adódóan akár egy teljes ház is.

Leier City Center
Leier City Center – Forrás: Leier

Új irányvonal a jó minőség

Évente több millió négyzetméternyi burkolat, hat hazai üzemben: a Leier Hungária Kft. teraszburkolataival, térköveivel, díszítőelemeivel – amelyeknek fele a Kaiserstein prémium termékei – Magyarország legnagyobb díszburkolat-gyártója. Új irányvonal van kibontakozóban az építkezők körében. Észrevehető, hogy miközben az építkezők száma csökken, hiszen manapság sokkal megfontoltabb döntések születnek egy-egy ilyen beruházás esetén, aki mégis erre szánja magát, azok igényei egyre magasabbak, a minőség iránti kereslet egyre nő.

Brieber László, a Leier Díszburkolat-üzletág Vezetője elárulta, hogy új trendként hódít egy „régi trend”: visszatértek a földszínek. A néhány éve berobbanó monokróm színválasztásban való gondolkodás mára visszaszorulóban van; a vevők újra egyre közelebb kerülnek a természetből vett színekhez, amit akár mediterrán stílushoz közelinek is nevezhetünk. A bézses, barnás árnyalatok, gyakran régies „csipkézett”, antikolt kialakítása egyre inkább megmutatkozik a legújabb tervezések kapcsán. Burkolólapokat illetően: a korábban az esztétikai fókusz miatt háttérbe szorult felhasználóbarát kivitelezés mára jelentősebb szerepet kapott. Így a legnagyobb 60×40- es méretű lapok is, kézi erővel, különösebb gépesítés nélkül lerakhatók.

Tanácsadás vagy éppen tervezés egy kézből

Parádi Zsuzsanna, a Leier építésze tanácsadással segíti az érdeklődőket. Előre egyeztetett időpontban rendelkezésre áll bárki számára egy tartalmas konzultációra a bemutatóteremben. Ez nem csak a szakemberek hozzáértő meglátásait, hasznos tanácsait, hanem szükség esetén akár az udvar kialakításának konkrét megtervezését, vagy látványtervek készítését is jelenti. „Legtöbben látványtervek, burkolatkiosztási tervek készítésével keresnek meg. Ha például több szín vagy árnyalat közül kell választani, a döntést megkönnyíti egy látványterv az adott színekkel. A megvásárlandó mennyiséget pedig pontosan ki lehet számolni a burkolatkiosztás megtervezésével. Ezek a legnépszerűbb igények a fogyasztók körében.”

Ezen kívül egy ilyen látványterv nagyban segítheti a döntést akár egy szegélykő vagy egyéb kiegészítő vásárlása esetén is. A szolgáltatás ugyan nem díjmentes, de teljes egészében levásárolható, amennyiben az érdeklődő úgy dönt, hogy a megvalósításhoz megvásárolja az adott Leier terméket vagy termékeket.

Leier City Center
Leier City Center – Forrás: Leier

Újdonságok

Parádi Zsuzsannától azt is megtudhattuk, hogy a galéria választéka folyamatosan bővül. Érdemes így a kiállításra látogatni, hiszen az új, vagy ritkán látott termékek, újdonságok azonnal helyet kapnak a galériában. Az idei évben ilyen újdonságnak számítottak a Taverna térkövek új színei vagy a legújabb Architektúra kerítéskövek, amelyek már szintén megtekinthetők kiállítva. Mindkét termékvonal több színben is elérhető, ezáltal a legkülönbözőbb építészeti stílusokhoz is könnyen illeszthető.

További információk:  https://www.leier.hu/hu/termekeink/installaciok

A borítókép forrása: Leier