A tévé előtt hajlamosak vagyunk rágcsálni valamit, és mostanság igencsak sok lehetőségünk lesz erre, hiszen itt az olimpia! Öt egészséges nasit gyűjtöttünk össze, amit büntetlenül lehet fogyasztani.
Néhány hétig az olimpia fogja uralni a mindennapokat. Ha szeretünk rágcsálni a tévé előtt, több egészséges nasi közül válogathatunk.
Egészséges nasik
Ezek az egészséges és diétás finomságok éppúgy táncot járnak a fogaink alatt, mint olajban sült társaik, mégsem kell attól félnünk, hogy elhíznánk. Édeseket és sósakat is válogattunk, és vannak köztük igazi gasztro-élvezetek is!
Pikáns csicseriborsós-rágcsa
A csicseriborsó rendkívül egészséges hüvelyes, és sült változata nemcsak önmagában finom, hanem akár krémlevesekben kenyérkockák helyett, de Cézár salátához is használható kenyér pótlására.
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- egy evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 teáskanál chilipor
- negyed teáskanál só
- finomra reszelt lime-héj a tálaláshoz
Elkészítés:
A csicseriborsókat leszűröm, leöblítem és lecsepegtetem, papírtörlővel alaposan felitatom róluk a nedvességet. Egy közepes tálban összekeverem a csicseriborsókat, az olajat, a chiliport és a sót, majd sütőpapírral bélelt tepsire öntöm. Eloszlatom a hüvelyeseket, és 200 fokos tepsibe teszem 10-14 percre. Ha ropogósnak ítélem, kiveszem, reszelek rá egy kevés lime-héjat, és melegen vagy szobahőmérsékleten tálalom.
Görögdinnye-pizza
Természetesen ennek a nassolnivalónak semmi köze a pizzához, legfeljebb alakjában és a feltétjében, de azért feltétlenül próbáld ki!
Hozzávalók:
- görögdinnye (lehetőleg mag nélküli)
- feta sajt
- vörösborecet
- friss bazsalikom
- friss mentalevelek
Elkészítés:
A dinnyéből tetszőleges vastagságú karikáka vágok. Hogy meglegyen a pizza-feeling, nem érdemes 2-3 centinél vastagabb szeleteket nyesni. Az így kapott szeletekre rámorzsolom a feta sajtot, majd cseppentek a vörösborecetből és cikkekre vágom. Díszítésnek és ízesítésnek lehet tépkedni a bazsalikom-és mentalevelekből.
Cukkini-chips
Mint a legtöbb zöldség, a cukkini is alkalmas arra, hogy chipset készítsünk belőle, és alakja miatt tán ez emlékeztet a legjobban a kedvenc ropogtatnivalónkra. Érdemes kisebb vagy közepes zöldségeket használni a chipshez, mert ezek kevésbé vizesek, mint a nagyok, és egyenletesebben sülnek.
Hozzávalók:
- 2 kisebb vagy közepes cukkini
- fél teáskanál só
- olívaolaj
- fél teáskanál sós fűszerkeverék (amilyet szeretünk, taco, fajita, amit csak kívánunk)
Elkészítés:
A cukkiniket megmosom, a végeiket levágom, és vékony, egyenletes szeleteket vágok belőlük. Ez utóbbi azért fontos, hogy egyformán süljenek. Lesózom a cukkiniszeleteket, elkeverem úgy, hogy mindenhol érje a só, majd fél órát állni hagyom. Ez idő elteltével óvatosan kinyomkodom a levét úgy, hogy a szeletek ne sérüljenek. A sütőt 110 fokra melegítem, eközben egy papírtörlővel leitatom a maradék nedvességet a cukkinikről. Egy nagyobb tepsit finoman lesprézek egy kevés olajjal, és rárakosgatom a szeleteket. Sütőbe tolom, és nagyjából egy óra múlva ránézek, hogy barnulnak-e. Ha elégedett vagyok az eredménnyel, tálba szedem a chipseket, megszórom a választott fűszerrel, és végül összeforgatom.
Még van két finomságunk a számodra a következő oldalon!
A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz: